Telefonların artık hayatımızın her alanında yer alması ile beraber gerek istenmeyen SMS ler gerekse de istenmeyen aramalar da aynı şekilde çoğaldı.

İstenmeyen sms engelleme nasıl yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından arama motorlarında sıklıkla araştırılmaya başlandı. Her ne kadar da yasal düzenlemeler oluşturulsa da halen de istenmeyen sms engelleme nasıl yapılır? sorusu cep telefonu kullanıcılarının ortak problemleri arasındaki yerini almaya devam ediyor. Yalnızca SMS olarak değil Aynı zamanda elektronik postalara da gelen çeşitli mailleri ciddi problemler teşkil etmektedir.

1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren e-ticaret kanunu bağlamında SMS gönderimleri izinli pazarlama kapsamına girdi.  Bu sebeple bu tarihten önce iletişim bilgileri verildi ise eğer onay verilmiş kabul edilmektedir. Bu tip mesajlar, SMS bünyesinde şekilde iptal ya da rahatsız etmek de mümkündür. Fakat buna rağmen hala gelmeye devam eden SMS ise bunu TİİS ile şikayet etmeye götürmektedir.

İstediğiniz Numarayı Engelleme

SMS engelleme işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla yalnızca pazarlama maksatlı olmasına gerek bulunmamaktadır. Bazen istenmeyen kişi ya da kuruluşlardan da SMS gelmesini istemeyen kullanıcılar çeşitli yöntemlere başvururlar. Bu sebeple yapılacak işlemlerde işletim sistemlerine göre değişiklik gösterir.

Android işletim sistemi bulunan bir cep telefonunda SMS engelleme uygulamalarında atılması gereken adamlar şu şekildedir:

  • Android SMS iptal açısından cep telefonuna gelen mesaja giriş yapılmalı, akabinde mesajın son bölümüne gelerek orada bulunan kodun not edilmesi gerekir,
  • Mesajlar bölümünde bulunan ayarlar kategorisine giriş yapılır,
  • Daha sonrasında ise mesajları engelle sekmesine dokunmak gerekir,
  • Bir işletmeden gelmekte olan mesajları engellemek amacıyla ifadeleri engelle kısmına az önce kopyalamış olduğunuz kodu yapıştırmanız gerekir.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra Android işletim sistemi bulunan cep telefonlarına istenmeyen kişi ya da kurumlardan SMS gelmeyecektir artık.

Editör: Wan Haber