iPhone model mobil cihazları kullanan kişilerin yaşamlarını ilk defa iOS 8.1 ile girmişti. Genel itibariyle iPhone 6 ve sonrasında kullanılmakta olan modellerde gündeme gelmeye başladı. Bu uygulama, pek çok cihazları destekliyor. Yalnızca cihaz ile aynı zamanda belirli bölgelerde desteklendiği ve her yerde kullanılmasının pek mümkün olmadığı açıklandı.

Apple Pay Nedir?

Genel itibari ile konuya bakıldığında Apple pay bir ödeme yöntemi sistemi olarak ifade edilebilir. Özellikle de son dönemlerde Kredi kartlarında uyarlanan temassız ödeme uygulamalarının nasıl popüler bir hale geldiğini atıfta bulunarak Aslında benzer bir sistem oluşturulmuş. Desteklenen cihaz ve bölgelerde kartların yalnızca iphone' veya WhatsApp üzerinden tanımlayabilir ve kartı taşımadan Aslında ödeme işlemleri çok rahat bir şekilde yerine getirilebilir. Kolay ödeme yöntemi olarak ifade edilir.

Apple Pay Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Apple pay uygulamasını kullanmak oldukça basittir. Ama yine de buna rağmen Türkiye'de kullanılmamaktadır. Henüz desteklenen bölgeler arasında Türkiye bulunmuyor noktam iPhone firması tarafından yapılan çeşitli açıklamalara göre Bu uygulamanın Özellikle de çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Türkiye'de de kullanılmaya açılacağı açıklandı. Kullanımı sağlamak amacıyla İngiltere üzerinden açılmış olan bir App Store uygulamasını bulunması gerekir.

Bir kredi kartı bilgisi istenildiği takdirde Eğer ki kredi kartı O esnada kullanıcının üzerinde yok ise kredi kartı bilgilerinin tanımlı olduğu Apple uygulaması kullanılarak çok kolay bir şekilde alışveriş işlemini gerçekleştirebilir.

Editör: Wan Haber