Ünlü üretim firması Apple Dünden itibaren İOS Beta sürüm uygulamalarını kamuoyu ile paylaştı. İsteyen üyeler ya da kullanıcılar, Beta sürümlerini cihazlarına kurarak birçok yenilikçi ve diğer avantajlardan yararlanabilir. Yeni beta sürümü ile ilgili çok ilginç bir kullanım özelliği de gün yüzüne çıktı. Bazı iPhone kullanıcılarına FaceTime özgürlüğü geliyor.

İphone Kullanıcılarına FaceTime Özgürlüğü Geliyor

Dün kamuoyu ile paylaşılan İOS beta sürümünü çoğu üye test edebilmek amacıyla mobil cihazlarına indirip yayınlanan Beta sürümü ile ilgili fazla bir ayrıntı ve bilgiyi paylaşmayan Apple firması yerine yükleyen kullanıcılar yeni özellikleri ortaya çıkardı. iPhone x kullanan bir kullanıcısı İOS 13. 5.5 Beta sürümünü Mobile cihazına kurduktan sonra uygulamalarında bir değişiklik hissetti.  Telefonunu Birleşik Arap Emirlikleri içerisindeki bir ülkeden alan kullanıcı bu güncellemeye kadar Facetime kullanamıyordu. Bunun sebebi ise Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinde görüntülü görüşmenin yasak olması ve ülkelerin Apple firmasından talepte bulunarak FaceTime özelliğini kapatılması olarak ortaya çıkmıştır. Firmanın tekrar bu yasak uygulamanın ortadan kaldırılması ya da şifresinin kırılması sonrasında bütün mobile cihazlarda tekrar kullanılmaya başlaması sağlanmış oldu.

iPhone X model numarasının en @2m u  olduğunu belirten kullanıcısı güncelleme gerçekleştirdikten sonra FaceTime uygulamasının menü içerisinde göründüğünü ve kullanılabildiğini sosyal medya platformlarından diğer iPhone kullanıcıları ile paylaştı. Yine de bu durumun Beta sürümünün hatasından mı yoksa Apple firmasının bu yasağı kaldırılmasından mı kaynaklandığı henüz bilinmemektedir.

Mobil cihaz üreticileri ya da teknolojideki gelişmeler her ne kadar yenilikçi hareketler içerisinde hareket edip Yeni teknoloji harikalarını ortaya çıkartmış olsalar da bu durum maalesef muhafazakar bir yönetim biçimi ile idare edilen ülkelerde pek rağbet görmemektedir. Bunun sebebi ise özellikle de Yukarıdaki örneklerde verilmiş olduğu gibi Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere diğer muhafazakâr bir yönetim biçimi ile idare edilen ülkelerde Görüntülü konuşmak yasak olduğu için iPhone x modellerinde FaceTime uygulaması Arap ülkelerinde pek rağbet görecek uygulamaya benzememektedir. Bu nedenle özellikle de ülkelerin öncelikli olarak çeşitli tabuları yıkarak teknolojik imkanlardan faydalanmaya çalışmaları hem kendileri için hem de ekonomik girişimleri açısından oldukça önem taşıyacaktır.

Editör: Wan Haber