İphone 11 Ekran Sorunu Ortaya Çıktı
iPhone markası ürünleri kullanan bireylerden gelmeye başlayan şikayetlere göre iPhone 11 modellerinde kilit açıldıktan sonra ekran birkaç saniye yeşil tonlarında görünüyor ve daha sonra eski halini alıyor. Gelen bu şikayetler dikkate alındığında bu yeşil ekran probleminin iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinin üçünde de görülmeye başladığını söylemek mümkün olur. 

Bazı kullanıcılar ise bu iphone 11 ekran problemi için parlaklığın en alt seviyede bulunduğu durumlarda ortaya çıktığı açıklamasını yapmaktadırlar.Bir başka kullanıcı grubu ise ios13.5.1 güncellemesinden sonra bu problemin ortaya çıkmaya başladığını ifade etmektedirler. Bu da aslında akıllara söz konusu bu problemin donanım bazlı değil de yazılımsal bir problem olduğu fikrini getirmektedir.

Bununla birlikte aynı zamanda hem iphon11 hem de iPhone 11 Pro modellerinde  bu problemin görünmesi donanım ile ilgili bir problemin olma ihtimalini düşündürmektedir. Zira hem LCD hem de OLED tarafında aynı problemin benzer zamanlarda ortaya çıkma ihtimali oldukça düşüktür. Apple firmasının ios13. 5 güncelleme hatalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

An itibariyle söylemekte fayda olacaktır ki bir iphone11 kullanıcısının bu problem ile karşılaştığı durum konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Anlaşılan odur ki kısa bir süre içerisinde İOS 13.5.5 güncellemesi ile söz konusu bu problem ya da problemlerin önüne geçilmeye çalışılmış olunacaktır.

İphone’ kullanıcıları telefonlarında meydana gelen bu problemin çözümünü araştırırken, diğer taraftan da Apple ürünlerini kullanan belli bir kitle IPHONE 12 Neden Gecikecek? sorusunu sormaya başladılar bile.

İddialara göre üretim mekanizmalarındaki çeşitli aksaklıklardan dolayı Apple firmasının yeni İphone modelini Eylül ayında duyurması fakat sipariş tarihlerini beklenenler den daha gecikmeli yapması yönünde belirlemektedir.
 

Editör: Wan Haber