İPADOS KLAVYE KISAYOLU ÖZELLİĞİNE KAVUŞUYOR

Yeni nesil İPAD ürünleri ile beraber tablet konusunda yeni bir çığır açmayı başaran Apple firması, tanıtmış olduğu klavyeler ile tablet konusundaki liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı. Gelen en son yenilik teknolojileri aracılığı ile gündelik işler gerçekleştirilirken iki cihaz taşımak zorunda kalınmamasına önem verilmektedir.

Kullanışlılık ve performans ile ilgili MacBook seviyesine yükselen İPAD PRO modeli, yeni gelen Magic Keyboard ile beraber bazı eksiklikler içermekteydi. Birçok kullanıcı aracılığı ile dile getirilen bu eksiklikler, Apple firması tarafından kademeli bir şekilde giderilmeye başlandı.

9TO5MAC ekibi İPADOS 13.5.5 kodu ile klavyeyi daha da fonksiyonelleştirerek işe yarayacak bir dizi özelliklerin eklendiğini bildirdi.

Bu özellikler aracılığı ile kullanıcılara dokunmatik bir şekilde kullanım olanağı sunan ekrana gereksinim duymadan bir sürü ayarlama ile ilgili işlemleri klavyeyi kullanarak gerçekleştirebilme imkânını elde edecekler. İPAD PRO modellerini dizüstü bilgisayarın aynısı gibi kullanabilmek amacıyla geliştirilen en yeni güncelleme ile beraber daha fazla özelliğe sahip olacak gibi görünüyor. Bu cihaz, özellikle de kullanıcıları şimdilik parlaklık ya da sesi gibi insanların zevklerine hitap eden ayarları dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştirebilme imkanı tanımaktadır

İOS VE İPADOS 13.5.5 BETA YAYINLANDI

Apple işletim sistemi ile ilgili araştırmalara ve geliştirmelere devam etmektedir. Firma İOS 13.5.5 Beta ve  İpados 13.5.5 Beta sürümlerini kullanıcılar ile buluşturdu. Dileyen bireyler, beta sürümlerini cihazlarına kurarak birçok yeniliğe daha erkenden kavuşabilmek avantajını yakalayabilirler. Beta sürümde işletim sistemlerinin tam manası ile kararlı bir şekilde faaliyet göstermediğini de belirtmekte yarar var. Çünkü bilindiği üzere beta sürümlerinde denemeler gerçekleştirilmektedir. Bu denemelerin neticesinde de kararlı sürüm de kullanıcılar yeni özelliklere kavuşacaklar.

Yeni beta sürecine dahil olan üyeler için duyurulan güncelleme haberleri ile beraber özellikle de kararlı sürüm de yayınlandı. Outlet Center yani (Apple geliştirme merkezi) aracılığı ile yayılan güncellemede bazı hasarların giderildiği belirtilmektedir.

Editör: Wan Haber