Mobil teknoloji dünyasının lider markası Apple’ın yeni işletim sistemi hakkında haberler gelmeye devam ediyor. Apple’ın resmi mobil işletim sistemi iOS, son günlerde yoğun bir çalışma temposu içinde. İşletim sistemlerinde sadeliği ve yüksek performans sunan kullanımı esas alarak geliştiren Apple, Beta’ları yayımlamaya devam ediyor.
 
Geçtiğimiz haftalarda iOS 7’nin duyurmasının ardından geliştiriciler için Beta 1 sürümü yayınlayan Apple, temel hataların giderildiği iOS 7 Beta 2’yi kullanıcıların beğenisine sundu. Bir önceki deneme sürümü olan Beta 1’in üzerine iOS 6’ya dönmeden direkt OTA yoluyla Beta 2 yüklenebiliyor.
 
10 Haziran tarihinde gerçekleştirilen tanıtımın ardından yayınlanan iOS 7, Beta 1’nin kararsızlığına rağmen oldukça olumlu yorumlar aldı. Kimi kullanıcılar tarafından büyük tepki görse de, yeni işletim sistemi hatalarının Beta’lardan kaynaklanıyor olmasına kullanıcılar göz yumabiliyor.
 
Peki, “Beta 2”de neler değişti? Neler gelişti?
 
iPad için destek geldi; Bir önceki deneme sürümü olan Beta 1’de iPad için herhangi bir yükleme, geliştirme veya destek bulunmuyorken, geliştirilen Beta 2’de bu eksiklik ortadan kaldırılmış ve iOS 7 artık iPad’te görülecek.
 
iPad oyun ve uygulama geliştiricileri için sevindirici bir haber olan Beta 2, bugün itibariyle geliştiricilerin oyuncağı olacak.
 
Siri iyileştirmeleri; iOS 7 Beta 2, uygulamalarla uyumsuzluk çıkaran bir önceki sürüme göre iyileştirmeler içeriyor. Beta 2’yi yükleyenlerin yorumlarına göre Siri hiç olmadığı kadar kararlı ve hızlı. Kadın ve erkek sesinin iOS 7 ile beraber kullanıcılara geleceği biliniyor. Sesli notların da tutulabileceği yeni özellik yine iOS 7 ile kullanılabilir olacak.
 
Tahmini olarak iOS 7’nin Beta sürümlerinin çıkış tarihi:
 
Beta 3: 11 Temmuz Çarşamba
 
Beta 4: 25 Temmuz Perşembe
 
Beta 5: 12 Ağustos Pazartesi
 
Beta 6: 29 Ağustos Cuma
 
Beta Final: 10 Eylül Salı
 
iOS 7 Final: 20 Eylül Cuma
 
Çok yakında, IOS 7 Beta 1’için çekilen videolar gibi, Beta 2 içinde videoların kullanıcılar tarafından paylaşılacağını tahmin ediyor. Bakalım Beta 2’yi kullanıcılar nasıl bulacaklar. Bekleyip göreceğiz…
Editör: Wan Haber