Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olarak bilinen Instagram hesabını kullanılan kullanıcılarını sıklıkla duymuş oldukları spam ne anlama geliyor? Spam atarak bir hesap kapatılabilir mi? Bir Instagram hesabı spamlardan nasıl temizlenebilir? İşte tüm bu merak edilen soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizlerle beraber…

Instagram Spam Nedir?

Fotoğraf ya da video paylaşımı yapmak amacıyla kurulmuş olan sosyal medya platformu Instagram, bu süreç içerisinde değişik güncellemeler ile kullanıcılara çok daha fazla avantaj sağlıyor. Fakat günümüzde halen pek çok hesap şikayet edilerek kapatılıyor. Bu hususta bir çözüm yolu henüz bulunmuş değil. Spam uygulamasında bir hesabı şikayet etmenin yöntemlerinden birisi olarak ifade edilir. Spam , hesaplarda genel itibariyle havuz mantığı ile kullanılmaktadır. Değişik fotoğraf, paylaşım videoların kullanıldığı belirtiliyor.

Spam Atarak Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Instagram hesapları, spam atarak kapatılabilir. Bu süreç içerisinde başka bir uygulama aracılığı ile ele geçirilmiş olması dahilinde hesapların, kullanılmasını engellemek amacıyla kullanılabilecek bir yöntem olabilir. Şüpheli bir şekilde hareket sergilediği ortaya çıkan bir uygulama sonucunda da hesapları spam yöntemi ile bir nevi işaretlenebilir. Fakat hesap kapatmak mümkün olduğu gibi bu süreç içerisinde tek bir hesap ile kapatılmasının da mümkün olmadığının bilinmesi gerekecektir. Pek çok şikayet üzerine bir Instagram hesabı kapatılabilir. Hesapların kapatılması amacıyla aynı zamanda hesabın paylaşım sayısı başta olmak üzere hep takipçi sayısı ile beğenileri ve yorumları da süreç açısından oldukça etkilidir.

Editör: Wan Haber