İnstagram Paylaşımları İçin İzin Almak Gerekecek
En son ortaya çıkan verilere göre Instagram gönderilerini değişik platformlarda embed etmek amacı ile bir kısıtlama üzerinde çalışılmaktadır. Eğer herhangi bir şekilde farklı bir sosyal medya platformunda İnstagram embed edilecek ise kullanıcıdan yani Instagram’ı platformunu kullanan üyeden izin alınmadan paylaşımı yapılmasının önüne geçilmeye çalışılacak. Bu da platform dışında fotoğraf ve video kullanımlarının alınması ile sonuçlanabilir. Aynı şekilde kullanıcının haberi olmadan değişik sosyal medya platformlarında fotoğraf ya da videoların paylaşılmasının da önüne geçilmiş olunacak. Aslında daha çok fotoğrafçılar için hazırlanmış olan bir özellik olarak da kendini gösterdiğini de belirtmekte fayda olacaktır. Kısa bir hatırlatma yapılması gerekiyor ise İnstagram embed ve işlemleri paylaşımları gerçekleştirilen video ve fotoğrafların değişik internet sitelerinde görünecek şekilde kullanılması olarak açıklanabilir. Ekran görüntüsünün değişik sosyal medya ortamlarında paylaşılması yerine Instagram bağlantısının alınması ve aslında görseller ve videolar ile Instagram açılmadan gösterilmesi amaçlanmaktadır. Instagram paylaşımları için atılacak olan bu son aşamada ki adım ile beraber bu noktadaki kullanıcı gizliliği konusunda iyileştirme sağlamış olacak. Benzer bir şekilde gerçekleştirilen embed işlemleri Twitter tarafından da kullanılmaktadır. sosyal medya platformları için oldukça sık bir şekilde kullanılan bu işlem, daha da kullanılacak gibi görünüyor.

Şu an için bu izin alma işlemlerinin nasıl alınması gerektiği ile ilgili, yeni özelliğin ne zaman aktif olacağı ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. İlerleyen zaman dilimleri içerisinde bu konu ile ilgili daha detaylı bilgiler ortaya çıktığında buradan takip edilebilecektir. Buna benzer ilk bilgilerin 2019 senesinde gönderme gelmeye başladığını ifade etmekte fayda olacaktır.

Zamanın ve teknolojinin ilerlemesi ile beraber sosyal medya platformlarının her geçen gün biraz daha kullanıldığı günümüzde artık bireyler, rahat bir şekilde sosyal medya platformlarından paylaşım yapabileceklerdir. Zaten bireylerin en büyük korkuları sosyal medya platformlarında paylaşmış oldukları herhangi bir video ya da fotoğraflarının başkaları tarafından izin alınmadan başka mecralarda paylaşılması idi.

Editör: Wan Haber