Instagram platformu, uygulamayı yeni güncellemeler ekleyerek sistemin harcaması gereken enerji miktarını artırmasına sebep oluyor. Ve bu durum, telefonların şarjlarının çok daha kısa süre içerisinde bitmesine sebep olmaktadır. Telefonlarında problem olmazsa dahi harcanmış olan internet miktarı da kullanıcıları sınırlamaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı kullanıcılarını kaybetmemek amacıyla ve kullanmaları açısından daha basit olan bir uygulamayı geliştirmeyi hedeflemiştir.

Android 5.0 ve üzeri işletim sistemlerine sahip olan telefon ve diğer mobil cihazlarda bu uygulama kullanılabilmektedir. Boyutu ise yaklaşık olarak 570 kilobayt olarak karşımıza çıkmaktadır.

Instagram Lite Özellikleri Nelerdir?

  • Instagram uygulaması, dünyanın en büyük sosyal medya platformu olarak son zamanlarda durdurak bilmeden ilerleyişini sürdürmektedir.
  • En popüler sosyal mecralar listesinde 3. Sırada bulunan instagramın yaklaşık olarak 1 milyar kullanıcısı olduğu bilinmektedir.
  • Instagram, 2018 senesinde Instagram Lite özelliğini test etmeye başlamıştı.
  • İlk etapta bu sürümü yaklaşık olarak 573 kilobayt olan Instagram Lite 2020 senesinin mayıs ayında tekrar yeni sürümünü geliştirdiğini açıklamıştı.
  • En son geliştirilen Instagram Lıte Platformu’nun boyutu ise yaklaşık olarak 2 megabayt ‘an daha düşük olacaktır. Bu da daha az harcanan enerji ve veri anlamına gelmektedir.
Editör: Wan Haber