Bilindiği gibi Instagram müzik Türkiye’de yeni bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Paylaşılan hikayelerde kullanıcıların istedikleri müzikleri kullanabilecekleri bu özellik kullanıcılara yeni bir  avantajı da sağlamaktadır.

Uzun süredir Türkiye’de heyecan ile beklenilen bu özellik Instagram uygulaması artık Türkiye’de de Kullanıma açılmış durumdadır. Hikaye yelerin şarkılarla süslenmesi de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Instagram Müzik Nasıl Kullanılır?

Kullanıcıların istedikleri şarkıları ya da diğer parçaları Instagram hikayelerinde başkalarıyla paylaşmaları açısından uygulamanın gerekeceği pek çok adım vardır.

  • Öncelikli olarak Instagram profilinin hikaye ekleme bölümüne gidilmesi gerekir.
  • Bu bölümde paylaşmak istenilen görüntü eklenerek bir hikaye oluşturulur.
  • Oluşturulmuş bu hikayeye müzik eklemek amacıyla ekran yukarı kaydırılır.
  • Kullanıcıların karşısına çıkan simgeler arasından müzik simgesini seçmeleri gerekir.

Instagram Müzik Özellikleri Nelerdir?

Bilindiği gibi Instagram uygulamasında paylaşılan hikayeler en çok 15 saniye olabilmektedir. Bu nedeni Instagram müzik uygulaması üzerinden hikayelere eklenecek şarkıların da en fazla 15 saniye olmasına dikkat edilmesi gerekir. Ancak istekler doğrultusunda seçilecek müziğin 5 ile 15 saniye aralığında kullanılabileceği unutulmamalıdır.

Müziğin daha da kısa bir şekilde sürmesini istiyorsanız eğer müziği seçtikten sonra ekranın aşağısında bulunan kaydırmalı bölümden müziğin kaç saniye süreceğini ayarlamak da mümkündür. Müziğin ilk ya da son bölümlerinden ekleme yapılabileceği gibi istenilen herhangi bir bölümden de kullanmak mümkündür.

Editör: Wan Haber