Bilindiği gibi Özellikle de uzun bir zamandır yurttaşlara, mesajlar aracılığı ile rahatsız edilmeye başlandı ve uzun bir müddettir bu konu ile ilgili çözüm henüz sağlanamadı. Tam da bu hususta güzel bir adım atıldığı ve ileti yönetim sistemi Yani kısaca iyiyse olarak tabir edilen bir uygulama yurttaşlarına kullanımına sunuldu.

İleti yönetim sistemi ile ilgili yapılan resmi bilgilendirme lere göre; yeni dönem ile beraber sistem üzerinde gerektirmeyen ya da onayı bulunmayan vatandaşlara ticari elektronik ileti gönderilmektedir.

Ticari elektronik ileti gönderimi gerçekleştiren bütün firmalar ve Kayıt kayıt olacağı ve sahip olmuş oldukları onayları devamlı güncel tutacakları bu sistemi ile vatandaşlar ve ticari ileti izinlerine tek noktadan ve çok kolay bir şekilde erişim sağlayabilecek. Mesaj almak istemediklerini kapatırken ve diğer taraftan ise istedikleri takdirde kampanyalarından haberdar olmaları istedikleri markaları da onu verebilecek nokta şeklinde bilgilendirme yapılıyor.

İleti Yönetim Sistemi Nasıl Kullanılır?

  • Yurttaşlarına, bu güzel uygulamadan faydalanmaları amacıyla ileti yönetim sistemi sitesine erişim sağlamaları gerekir.
  • Daha sonrasında ise sağ üst bölümde bulunan 'vatandaş girişi' butonu tıklanır.
  • 3. Aşamada ise vatandaşlar, ileti yönetim sistemine e-devlet uygulaması ve şifrelerini kullanarak veya iletişim bilgileri ile giriş yapabilir.
  • Bir sonraki adımda ise kullanıcıların karşısına mesajları 'okudum anladım' diyerek kabul ettiği dilediği seçeneği tıklamaları gerekir.
  • Yine aynı şekilde kullanıcılarının karşısına çıkan ekranda mesaj ve arama izinlerinin olduğu ekran ile karşılaşacaklar.
  • İzinlerin iptal edildiği servisin üzerine tıklanır ve kaydet denilecek ve ekranı kapatılacak.

Yukarıda maddeler halinde sıralarından işlemlerin tamamı eksiksiz bir şekilde yerine getirildiğinde ileti yönetim sistemi uygulamaları artık devreye girmiş olacak ve kullanıcılar ya da katılımcılar istemedikleri kişilerde ne de kurumlardan istemedikleri iletileri almayacaklar.

Editör: Wan Haber