Huawei 108 MP Çözünürlüklü Kamerayla Geliyor

Huawei kameralar konusunda her geçen gün kendisini geliştiriyor. Bu gelişmelere bir yenisi daha geldi. Bu yeni kamera sisteminde Mate 40 serisinde 108 MP çözünürlüklü bir kamera yer alacak. Ancak Mate 40 serisi sadece bununla yetinmeyerek farklı gelişmelerle de gündeme gelecek.

Kamera içerisinde 108 MP’lik bir çözünürlük dışında 9P lense kullanılacak. Bu lensle birleşen görüntü kalitesi harika bir renk uyumuyla fotoğraflardaki kaliteyi bir üst noktaya taşıyacak. Ancak bu haberin doğruluğuyla ilgili şüpheler devam ediyor. Bunlar sadece yüksek olasılıklı olarak gerçekleşebilecek durumlar. Yani 108 MP kamera ve 9P lens olayını net bir şekilde öğrenebilmemiz için bir süre beklememiz gerekecek.  Huawei bu çalışmalarıyla eğer iddialardaki durumu yakalarsa kendisini bir üst noktaya yeniden taşımış olacak.

Mate 30 Serisi Nasıldı?

Mate 30 serisinde de Huawei harika bir kamera modülü kullanmıştı. Mate 30 serisinin Mate 30 Pro modeli en maliyetli modeliydi ve 40MP’lik geniş açılı bir kamera bulunuyordu.  Bu kamera yanında 8MP’lik telefoto lensini de bünyesinde barındırıyordu. Huawei bu çalışmalarıyla gündemdeydi ancak Samsung S20 serisi Huawei üzerine bir gölge gibi düştü. Samsung S20 Ultra 12P ultra geniş açıya sahip bir kamerayı içinde barındırıyordu. Üstelik 108MP geniş açı ve 48 MP telefoto sensörünü de kullanarak Huawe’yi çok geride bırakmıştı. Ayrıca Apple’ın da bu alanda çalışmalar yaptığı biliniyor. Tüm bunlar kamera alanında rekabetli bir ortam olacağını gösteriyor.

Huawei Mate 40 Yeni Bir Kamerayla Geliyor

Editör: Wan Haber