Otomotiv sektöründe yaşanan rekabet hızla ilerliyor.  Farklı tasarımlarıyla gündeme gelen otomotiv firmalarına bir yenisi daha katıldı. Elektrikli otomobiller üreten Tesla şirketine, yine hidrojenle çalışan arabalar üreten BMW ve Toyota şirketlerine bir yenisi de H2X’den geldi.

Bu şartlarında halkla buluşan H2X Autralia şirketi, hidrojenle çalışan arabalar üretecek. Şirket 2024 yılına kadar birkaç otomobil ve SUV üretecek ve sonraki süreçte de traktör ve otobüs endüstrine doğru bir yönelim sergileyecek. Şirketin yakın tarihli çalışmalarından biri de 2023’e kadar satışa sunulacak olan Snowy isimli SUV’dur. Şirketin CEO’sundan gelen habere göre 2025 yılına kadar bu arabaların pazar yerindeki hacmi artacak. Bu süreçte şirketin yapmış olduğu çalışmalar ilgiyle karşılanıyor.

Hidrojenle Çalışacak Araba Pazar Liderleri Arasına Girecek

H2X serisinde yakıt olarak hidrojen kullanılacak ve hibrit güç aktarma organı ile de güçlendirme yapılacak. Araç ihtiyacınıza göre güç kaynakları arasında geçiş yapabilme özelliğine sahip olacak. Şirketin CEO’su daha önce BMW ve Volkswagen’de yöneticilik yapmıştır. CEO Brendan Norman, H2X Avustralia’nın Pazar liderleri arasına girmeye çalıştığını söylüyor ve bu süreç olarak 2025’ e işaret ediyor.   Aracın parçalarının birleştirilmesi ve montaj işlemleri 2025 yılına kadar yüzde 80 oranında yerelleştirilecek ve bu durum Avustralya için son derece faydalı olacak. 

5000’ine Yakın Kişi İçin İstihdam Alanı Yaratılacak

Şirket Avustralya’da bu üretimleri yaparak sanayi kollarını canlandırmayı hedefliyor ve 5000’e yakın insana iş olanağı vermeyi hedefliyor.  Norman’ın daha önceleri yapmış olduğu açıklamalar arasında 2022 yılı için planlanan SUV modellerinin 300-550 kW güç açışlı olacağı bulunuyordu. Aracın aynı zamanda iki yakıt hücresi ünitesi olacağını da bildirdi. Şirketin şuanda vermiş olduğu pek çok vaat bulunuyor. Gelecek zamanda bu vaatleri gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği net bir şekilde ortaya çıkacak ve hep beraber görmüş olacağız.

Hidrojenle Çalışan Araba Mı Geliyor?

Editör: Wan Haber