Pop-up’lar ve reklamların neden virüsleri temizleme işlemini siz de kolay bir şekilde kendiniz halledebirlirsiniz.

Chrome’dan virüs temizleme

Kötü amaçlı kişilerin chrome tarayıcısını hedef aldığı windovs bilgisayarlarıdır. Nedeni ise Kullanıcılar gündelik internet kullanımlarını windovs üzerinden hallettikleri dolayı olarak bu virüslere maruz kalmaktadır.

Google chrome uygulamasını açtığınız zaman farklı farklı pop-up’ların ve müstehcen veya farklı reklamları görüyorsanız bilgisayarınıza virüs bulaşmış demektir. Aşağıdaki işlemleri yaparak virüsleri engellebilirsiniz.

Sizin yüklemediğiniz uygulamaları kaldırın

Chrome’a virüs bulaştıran en çok küçük programlar başı çekmektedir. Öncelikle bu tanımadığımız programları kaldırmak olacak.

Bu işlemi yapmak için Win + S tuşlarına basın ve gelen kutucuğa “Program ekle veya kaldır” yazarak ilk seçeneği seçin

Chrome’da bulunan kayıt defterini temizleyin

Chrome’da en çok reklam siteleri Windows’un kayıt defteri denilen sistem içerisinde toplanarak kaydedilir. Chrome ise bilgisayar her açıldığında bu siteleri göstermektedir. Çok kolay bir şekilde bunları silmek mümkün.

Öncelikle Win + S tuşlarına basın ve gelen kutucuğa “regedit” yazıp enter tuşuna basın. Kayıt Defteri Düzenleyicisi adı verilen program açılacaktır. Bu program açıkken CTRL + F tuşlarına basın ve otomatik olarak açılan web sitesinin ismini yazarak aratın.

Sağ tarafta beliren tüm dosyalara sağ tıklayarak sil seçeneğine tıklayın. Bu işlemi Chrome üzerinde kendiliğinden açılan tüm reklam siteleri için yapmalısınız.

Uzantı eklemeleri kontrol edin

Chrome’da en çok kullanılan ve kullanıcıların işlerini daha kolaylaştırmak yada farklı özellikler kullanmak isteyen kullanıcılar bu uzantıları kullanmakta, sizde bu uzantıları sürekli kontrol ederek tanımadığınız ve sizin yüklemediğiniz uzantıları silin.

Editör: Wan Haber