Yukarıda sayılan mucizevi gelişmelerin çok kısa süre içerisinde gelişim gösterdiğini varsayarsak, bundan yaklaşık olarak 1000 sene sonra insanoğlunun nasıl görüneceğini merak ediyor musunuz?

Japon bilim insanları tarafından yapılan çeşitli bilimsel araştırmalara göre, insan beyninin çalışmalarını kopya etmek amacıyla dünyanın en güçlü bilgisayarlarından olan (K) bilgisayarını kullanarak bu bilgisayar ile beynin yalnızca 1 saniyede işlediği veri miktarının aynı şekilde işlemesi açısından 1.4 milyon GB RAM 705.024 çekirdekli işlemci ve 40 dakikalık sürenin gerektiği belirtildi.

Japon bilim insanları, yapmış oldukları açıklamalarda önümüzdeki zaman dilimlerinde bilgisayarların insan beyninin işlem hızına yetişebilecek derecede güçleneceğini, dinleyebilen, etkileşim kurabilen, hatta eskide yaşanmış çeşitli olayları ya da olguları hatırlayabilen yapay zekaların üretileceğini tahmin etmektedir.

Bilim insanları, ayrıca İnsan vücudunda doğal bir şekilde artış gösterebilecek ve yüzebilen Nanobat ismindeki çok ama çok küçük robotların da üretilebileceğini ve insan vücuduna enjekte edilebileceğini düşünüyor

İnsanoğlunu bekleyen önümüzdeki 1000 yıl içerisinde Dünya üzerinde konuşulan dillerin sayısında ciddi bir düşüş yaşanacağı da tahmin edilen diğer konular başında gelmektedir. Ayrıca koyu bir ten rengine sahip olmamızı sağlayan Ultraviyole ışınlar da bazı insanlara evrimsel avantajlar sağlayacak.

Editör: Wan Haber