Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan yeni Galaxy S5, iPhone’u anımsatan parmak izi sensörü ve yeni dokunmatik özellikleriyle Apple’a karşı savaş açmışa benziyor. Uzmanlar S5’in sahip olduğu yeni özellikler ile telif savaşı veren Samsung ve Apple arasında yeni bir tartışmayı başlatabileceğini ifade etti. 


Uzun bir süre patent savaşı veren Apple ile Samsung, yeni çıkan Galaxy S5 ile bir kez daha karşı karşıya geleceğe benziyor. Apple’ın satışa çıkardığı iPhone 5S’e benzer parmak izi sensörü ve dokunmatik özelliklere sahip olan Galaxy S5, tüm bunların yanı sıra müşterilerine yeni çıkardığı 5S ile kalp atışını gösteren sensör ve parmak izi ile güvenli bir şekilde PayPal ödeme imkânları da sundu. Tüm bu özelliklerin yanı sıra Galaxy S5’in en büyük yeniliklerinden biri de AMOLED ekrandan sunduğu Full HD ekran çözünürlüğü oldu. 5.0 inç büyüklüğe sahip olan S4’e oranla daha büyük ekrana sahip olan S5’in ekran boyutu ise 5.1 inç. 14.2 santimetre boya ve 7.25 santimetre ene sahip olan yeni S5, bu özellikleriyle S4’e göre daha uzun ve ağır bir yapıya da sahip olacak. 2,5 GHz'lik işlemciye sahip olan Galaxy S5, ayrıca 2 GB bellek ve 64 GB'a kadar çıkarılabilen depolama seçeneklerine sahip olacak. 145 gram ağırlığındaki S5 ayrıca 16 mega piksel kameraya sahip olacak ve bu sayede S5 ile Ultra HD video çekim özelliğine sahip olunabilecek. 2.1 mega piksellik ön kamera ve parmak izi okuyucusuna da sahip olacak S5’te ayrıca kalp atış sensörü yer alacak. Yetkililer telefonun ayrıca toza ve suya da dayanıklı olduğu belirtilen S5 ile yarım saat boyunca telefonla duşta durulabileceğini ifade etti. Fakat uzmanlar yine de telefonun suyun içine atılmaması gerektiğini belirtti.
S5’teki bir başka yenilik ise 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çalışan telefonda bulunan ikonların yenilenmesi olacak. Yeni telefonda böylece daha renkli ikonlar tercih edilmiş olacak. S5’te bulunan bir başka yenilik ise Ultra Power Saving Mode sayesinde bir tıklamayla SMS ve çağrı dışındaki tüm özellikler devre dışı bırakılabilmesi olacak.


Uzmanlar 11 Nisan’da satışa sunulacağı belirtilen yeni S5’in fiyatı hakkındaysa açıklama yapmadı.

Editör: Wan Haber