İnsanın sevdiği birisini kaybettikten sonraki yapmak istediği en önemli şey Belki de sosyal medya profillerini temizlemek. Muhtemelen Listenin en altında olacak.

Böyle bir durumdan kaçınmak istiyorsanız eğer Facebook’un miras özelliğini kullanabilirsiniz. Bunu yapmak amacıyla özellikle de ölümümüzden sonra güvenilir bir kişinin hesabınıza bakmasına izin verir ve aynı zamanda profil sayfanıza hayatınızın anısına dönüşmesini izin vermelisiniz.

Facebook Miras Özelliği Nedir?

Bir insanın etrafta bulunmadığı bir zamanı önceden planlanması gerekirse eğer hesabına bakması açısından belirli bir arkadaş seçimini yapması gerekiyor. Bu kişi aslında Facebook mirasçın olarak lanse edilecektir ve ölümünden sonra hesabınıza sınırlı erişime sahip olmasına izin verecektir. Söylemeye dahi gerek yoktur. Artık bu sadece gerçekten güvendiğiniz biri olacaktır.

Facebook mirasçısı aramak amacıyla ayarlarınıza giriş yapmalısınız. Genel sekmesinin altında bulunan hesabı Yönet yazan bir seçenek bulacaksınız. Hala hayattayken de hesabınızı devre dışı bırakabileceğiniz yer burasıdır aslında..

Bu sayfadan eski kişiniz olmak istediğiniz arkadaşlarınızı ve onlarla Facebook arkadaşı olmanız gerekecektir. Seçimi yaptıktan sonra Facebook arkadaşlarınıza onu seçtiğinizi ve bunun ne anlama geldiğini açıklayan bir e-posta gönderilecektir.

Facebook Mirasçısının Sorumlulukları Nelerdir?

Bu durumda mirasçının aday gösterildiğini varsayarsak eğer hayatını kaybettikten sonra hesabınıza ne olacak ilk etapta birinin Facebook’a ölümünüz kanıtını sunması gerekecektir. Bunu yapmak amacıyla bir anma formu doldurulur ve kişinin ölüm ilanı buna eklenir. Talebiniz işleme alındıktan sonra ise hesap hafızaya alınacak ve eski kişiye erişim izni verilecektir. Hatırlatılmış bir hesap kişinin adının üzerinde hatırlamak kelimesi ile işaretlenecek bir Facebook vekaleti olmayan hesaplar değiştirilemez.

Editör: Wan Haber