Yapay Zeka destekli dijital etkileşim yönetimi ile markaların bütün dijital kanallarının tek bir platform üzerinde yönetebilme desteğini sunan ve değerli bilgi olan müşteri duygusunu analiz eden yerli Etiya uygulamasından kullanıcılara daha önce bahsedilmişti. 10 Haziran tarihinde online bir şekilde gerçekleştirilecek dijital 2021 konuşmacıları arasında da yer alan Etiya kurucu ortağı ve ceo'su Aslan doğan düzenlemiş olduğu onların basın toplantısı ile çok önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştı Koronavirüs salgınından korunmanın en güvenli yolu olan sosyal izolasyon sağlanması amacıyla tüm Türkiye “Evde Kal” çağrılarına uyum sağladı ve büyük ölçüde vaktini evinde değerlendirdi. Bunun doğal bir sonucu olarak da sosyal medya kullanımı Corona öncesi döneme oranla %50 artış gösterdi. 

Normal kullanımda Günlük 7 saat 29 Dakikasını internete geçiren bir kullanıcı 2 saat 51 Dakikasını da sosyal medya platformlarında gezinerek değerlendirmekteydi. Bu kitlenin büyüklüğünü anlayabilmek amacıyla Türkiye’deki sosyal medya servislerinin kullanıcı sayılarına kısaca bakmak yeterli bir durum olacaktır. 

Türkiye’de aktif bir şekilde 54 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunmaktadır. servisler arasındaki dağlama bakılacak olursa 37 milyon Facebook, 11.8 milyon Twitter, 38 milyon Instagram kullanıcısı olduğu bilinmektedir. Türkiye’deki İnternete erişim kullanıcı sayısı ise 62 milyon gibi devasa bir rakama ulaşmış bulunmaktadır.

Ayrıca bu kitle günden güne artış göstermektedir. Öyle ki nüfus yüzde 1.2 oranında artarken sosyal medya kullanıcı sayısı yüzde 4.2 artış göstermektedir. Bu da demek oluyor ki Türkiye nüfusunun sosyal medya platformlarında özellikleri Türkiye’deki nüfusun artış oranına göre daha da fazladır. Sijital çağın müşterisini ve hız ve deneyim müşterisi olarak tanımlayan Etiya kurucu ortağı ve CEO’su Aslan doğan, yapılmış bir araştırmaya göre Müşterilerin bir markayı terk etmesinde en önemli faktör olarak çalışanların kötü davranışları %42.6 ile kendini değersiz hissettirmek üzere 29.2 oranında olduğu tespit edilmiştir. 

Editör: Wan Haber