Teknoloji meraklılarının ilgi odağı olan dronlar kullanşlı olmaları pratik olmalarıyla merak uyandırdı. Merak edilen önemli sorulardan olan hangi dron en iyisi kullanışlı haberimizde sizler için yer verdik.

EN iYİ DRONLAR VE ÖZELLİKLERİ

Özenle araştırarak hazırladığımız listemizde, DJI, Xiaomi ve Corby gibi en iyi drone markaları yer almaktadır. En iyi drone denilince aklınıza takılan bütün soruların cevabına ulaşabileceğiniz makalemizde fiyat performans drone modellerinden, en iyi kameralı drone modellerine kadar birçok cihaz bulunmaktadır.Drone nasıl kullanılır? Sorusuna cevap verdiğimiz ve en iyi fiyatlara sahip drone modellerinin bulunduğu içerik, yeni bir drone alacaksanız en büyük yardımcınız olacak. Drone almadan önce bilinmesi gereken drone markaları ve özellikleri, droneyi ne için alacağınıza göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden drone alırken dikkatli olmanız gerekir. En iyi drone hangisi?

İşte maceralarınıza havadan şahit olacak yüksek çözünürlüklü en iyi drone tavsiyeleri...

1. AEE Sparrow

ARTILAR    EKSİLER

Hafif olması    Kısa uçuş süresi
Yüksek video kalitesi
Full HD 60 FPS video çekebilme özelliğine sahip olan AEE Sparrow 360 derece dönebilmektedir. Panoramik çekim modu ve 30 metre kontrol aralığı olan drone engellerden kaçınma gibi özelliklere de sahiptir. 12 MP kamera çözünürlüğü olan Drone'un ağırlığı ise 200 gramdır. Ayrıca Drone'da otomatik kalkış ve iniş seçenekleri de vardır. Listemizin ilk sırasında yer alan ürün, 2021 yılının en iyi drone markaları arasında yer almaktadır.

Teknik Özellikler

Marka: AEE
Model: Sparrow
Ağırlık: 200 gram
Video: 1080p
Kamera: 12 MP
Uçuş Süresi: 10 dakika
Hepsiburada Fiyatını Gör    N11 Fiyatını Gör
2. Corby Zoom Voyager
Drone

ARTILAR    EKSİLER

Menzilinin uzun olması     
Malzeme kalitesi
Corby markasının en çok sevilen modellerinden birisi olan Zoom Voyager, drone tavsiye içeriğimizde 720p kamerasıyla kıvrak manevralar yapabilen bir Drone'dur. Her yere kolaylıkla götürebileceğiniz Voyager Drone'un 14 dakika havada kalma özelliği vardır. Kendi sınıfında lider olan bu drone katlanabilir yapıya sahiptir. Dilerseniz Voyager'i kumandası ile kontrol edebilir, dilerseniz de telefonunuz üzerinden yönetebilirsiniz.

Teknik Özellikler

Marka: Corby
Model: Zoom Voyager
Video: 720p
Batarya Kapasitesi: 1200 mAh
Menzil: 80 metre
Uçuş Süresi: 14 dakika
Hepsiburada Fiyatını Gör    N11 Fiyatını Gör
3. Dji Mavic 2 Pro: En İyi Kameralı Drone
Drone

ARTILAR    EKSİLER

Uzun uçuş süresi    Ağır olması
Uçma hızının yüksek olması
Daha yaratıcı çekimler yapmak isteyenler için özel olarak üretilen Mavic 2 Pro, kuvvetli rüzgarlarda dahi konumunu koruma özelliğine sahiptir. Tam şarj ile 31 dakikadan fazla havada kalabilen bu cihaz, profesyonel çekim yapmak isteyen fotoğrafçılar, YouTuber'lar ve doğa tutkunları için büyük avantajlar sunuyor. Öte yandan aerodinamik gövdesi sayesinde 72 km/s maksimum hıza ulaşabilen Mavic 2 Pro, FOC sinüzoidal tahrikli ESC'ler ve düşük gürültülü pervaneleri sayesinde uçuşunuzu inanılmaz derecede sessiz hale getirir. Bu sayede çevrenizi rahatsız etmezsiniz.

Teknik Özellikler

Marka: DJI
Model: Mavic 2 Pro
Ağırlık: 907 gram
Kamera: 20 MP
Pil Boyutu: 3,850mAh
Menzil: 8 km
Hız: 72 km/s
Uçuş Süresi: 31 dk
Hepsiburada Fiyatını Gör    N11 Fiyatını Gör
4. DJI Mavic Mini Fly Drone

ARTILAR    EKSİLER

Uzun uçuş süresi    Fiyatının yüksek olması
Kompakt tasarım
Menzilinin uzun olması
Telefon kadar olan hafifliği ile dikkat çeken DJI Mavic Mini adlı model 2.7K kamera çözünürlüğü ile oldukça profesyonel çekimler yapabilmenize olanak sağlar. Saatte 30 km hız ile uçabilen model havada sabit kalma özelliğiyle size kolaylık sağlar. Kısa bir şarj süresi sonrasında 30 dakika boyunca uçabilen bu drone günümüzde oldukça fazla tercih edilen modellerden bir tanesidir. Bu drone ufak birkaç dokunuş ile olağanüstü çekimler yapmanızı sağlayan yeni DJI Fly uygulamasına sahiptir. DJI Fly uygulaması sayesinde Creator Templates modunu kullanabilir, böylelikle yaptığınız çekimlerin en ince ayarlarına kadar özelleştirebilirsiniz. Katlanabilir olan bu drone, CineSmooth modu sayesinde sinematik görüntüler çektiğinizde hızı ve hareketi yavaşlatarak ultra yumuşak görüntüler ortaya çıkarır. Dar alan çekimleri için drone ihtiyacı duyan yapımcılar, YouTuber'lar, yeni nesil rap sanatçılarının ve fenomenlerin oldukça fazla kullandığı ürünün kontrol mesafesi 2 kilometredir. 12 MP fotoğraf çekme özelliği bulunan drone şık oluşu ve beyaz rengiyle oldukça estetik bir duruş sergiliyor.

Teknik Özellikler

Marka: DJI
Model: Mavic Mini Fly More Combo
Ağırlık: 249 gram
Kamera: 12 MP
Menzil: 2 km
Hız: 30 km/s
Uçuş Süresi: 30 dk

ARTILAR    EKSİLER

Uçma hızının yüksek olması    Kısa uçuş süresi
Hafif olması


Corby'nin en çok satan modelleri listesine girmeyi başaran, siyah rengi, katlanabilir tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Corby Cx007 Zoom Pro Smart drone, hareket tanıma sistemiyle video çekimine olanak tanıyor. 7v 1200 mAh bataryası ile 13 dakikalık bir uçuş süresine sahip olan ürün 75 metre uzaklıktan kontrol edilebiliyor. Altimetre sensörü sayesinde kumandadan müdahale edilmedikçe havada asılı kalan ürünü, ister kendi kumandasından ister Android veya iOS cep telefonlarından kontrol edebilirsiniz. Üzerindeki kameranın görüntüsünü anlık telefon ekranınıza yansıtan drone aynı zamanda kumanda üzerindeki tek tuşla 360 derece otomatik takla atabiliyor. Ürünün tercih edilme sebepleri arasında en popüler olanlardan biri drone'nun otomatik kalkış ve iniş özelliğidir. Kalkış ve inişlerde ürünü sağa sola vurmamanız için geliştirilmiş teknolojiyle tek tuşla otomatik pilotu devreye sokabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Marka: Corby
Model: Cx007
Ağırlık: 200 gram
Kamera: 8 MP
Pil Boyutu: 1200mAh
Menzil: 75m
Hız: 25 km/s
Uçuş Süresi: 12 dk
Hepsiburada Fiyatını Gör    N11 Fiyatını Gör
6. Xiaomi Fimi A3 Drone

ARTILAR    EKSİLER

Uzun uçuş süresi    Hızının düşük olması

Menzilinin uzun olması

Sağlam malzeme kalitesi ve hafif yapısıyla dikkat çeken ürün Xiaomi markasının üretmiş olduğu en kaliteli drone modellerindendir. Fiyat performans ürünleri lideri olan Xiaomi’nin bu modeli 1 kilometre uçuş menziline ve 5.8G iletim hızına sahiptir. Oldukça profesyonel çekimler için tasarlanmış olan drone 8MP kamerasıyla farklı stillerde çekim yapabilmenizi sağlar. 3264 x 2448 piksel çözünürlükte fotoğraf çekme imkanı sunan drone'nun video çözünürlüğü ise 1920 x 1080 pikseldir. İleri düzey kullanıcılar için üretilen bu alet Quadcopter tiplerinin başını çekebilecek kapasitede. En iyi dronelardan biri olan Fimi A3 bizimde favorilerimiz arasında.

Teknik Özellikler

Marka: Xiaomi
Model: Fimi A3
Ağırlık: 500 gram
Kamera: 8 MP
Pil Boyutu: 2000mAh
Menzil: 1000m
Hız: 18 km/s
Uçuş Süresi: 25 dk
Hepsiburada Fiyatını Gör    N11 Fiyatını Gör
7. DJI Ryze Tello Drone

ARTILAR    EKSİLER

Malzeme kalitesi    Hızının düşük olması
Hafif olması

14 çekirdekli işlemcisi, çarpma algılama, pervane koruması ve ultra hafif ağırlığı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ürün ilk defa drone uçuracak insanlar için biçilmiş kaftandır. Genellikle eğitim aracı olarak kullanılan ürün sizin ve sevdiklerinizin eğlenceli vakit geçirmenizi sağlar. Düşük bataryayı otomatik olarak algılayan drone oto pilota geçerek kendini indirir. 100 metre uçuş mesafesi olan ve 2 adet anteni sayesinde 720p HD anlık görüntü aktarımı sağlayan ürün tam pil ömrü ile 13 dakika yol alabilir. Sarsıntısız görüntüleme teknolojisi ile donatılan ürün hareket halindeyken bile çekim yapsanız size net görüntüler sunabilir. 5MP kamerası ile yüksek çözünürlükte görüntü elde eden drone ile EZshots: Circle360 Veup ve Away uygulamalarını kullanarak kısa videolar çekebilirsiniz.

Teknik Özellikler
 

Marka: DJI
Model: Ryze Tello
Ağırlık: 80 gram
Kamera: 5 MP
Pil Boyutu: 1250mAh
Menzil: 100 m
Hız: 8 km/s
Uçuş Süresi: 13 dk

Drone Modelleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Teknolojinin son eğlence ve iş araçlarından birisi olan drone'lar kısa sürede hayatımıza yerleşmişlerdir. Çocuklarımızdan tutun, iş çekimleri gibi birçok yerde kullanılan drone'lar hakkında çokça sorulan soruları derledik. İşte drone'lar hakkında sıkça sorulan sorular.

Drone nasıl yapılır?

Drone yapmak için internetten veya bir fiziksel mağazadan bu ürünün setini almanız gerekmektedir. Daha sonra bu seti birleştirerek drone'u yapabilirsiniz.

Drone ehliyeti nasıl alınır?

Drone ehliyetinizi SHGM ya da SHGM tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan alabilirsiniz. Bu ehliyeti almanız için iyi birer drone sürücüsü olmanız gerekmektedir. Üst seviye drone'lar için geçerli olan bu ehliyeti alınca işlerinizi daha profesyonel şekilde halledebilirsiniz.

Drone nasıl uçurulur?

Aslında drone'ların uçma prensibi çok basittir. Sol taraftaki joystick'i kaldırırsanız drone'unuz yükselir, aşağı indirirseniz de alçalır. Sağ taraftaki joystick ise drone'unuzu sağa ya da sola çevirmenizi sağlar.

Drone ne işe yarar?

Drone'ların günümüzde pek çok kullanım alanı vardır. Eğlenceden profesyonel çekimlere kadar kullanım alanı olan drone'lar günümüzde çok popülerdir. Neredeyse günümüzdeki çoğu aksiyon ve rekor çekimleri bu kameralarla yapılmaktadır.

Gelişen teknolojiyle beraberinde çığır açan fotoğrafçılık, günümüzde birçok farklı hava aracına eklenen donanımlarla eşsiz bir görüntü deneyimi sunuyor. Hem amatör hem profesyonel fotoğrafçılar tarafından yaygın olarak kullanılan bu hava araçları, yeni neslin drone multikopter modelleriyle vazgeçilmez aktiviteleri arasında yer alıyor. Normal kameraların yapamayacağı alanlara ulaşabilen drone'lar, çevrenizde olup biten her şeyi havadan izlemenize ve kayıt etmenize izin vermektedir.

Editör: Wan Haber