Tesla, Paypal ve SpaceX’in kurucusu olan  ve teknoloji dünyasının dahi zengini sayılan ayrıca ikiz ve üçüz çocukları olan Amerikalı mühendis Elon Musk,  şarkıcı Grimes ile beraberliğinden dünyaya gelen altıncı çocuğunu geçen günlerde kucağına almış ve bebeğine verdiği ‘X Æ A-12’ ismi ile tartışmalar yol açmıştı. 

Elon Musk’ın profesyonel model olan annesi Maye Musk, oğlunun ve torunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşmış ve bebeğe ‘X’ ismiyle seslendiklerini açıklamıştı. Elon Musk’ın 50 yıllık profesyonel modellik geçmişi olan annesi Maye Musk, ‘X Æ A-12’ adıyla insanlarda şaşkınlığa sebep olan torununun yeni fotoğrafını Twitter sayfasında paylaşmıştı.

Maye Musk, torununa ‘X’ ismiyle hitap ettiği için insanların dikkatini üzerine çekmişti.  Torunu ve oğlu Elon MUSK’ın yer aldığı  fotoğrafa ‘X dünyaya hoş geldin çok güzelsin’ notunu yazmıştı. Annesine yanıt veren Elon MUSK da , ‘Seni seviyorum anne’ şeklinde karşılık vermişti.

İş insanı Elon MUSK ve sevgilisi  Grimes'in geçen günlerde dünyaya gözlerini açan bebeklerine vermiş oldukları ‘X Æ A-12’ isim tartışmalara sebep olmuştu. Ayrıca isimdeki sembollerin hangi  manaya geldikleri ise araştırma konusu olmuştur.

Los Angeles şehrindeki Halk Sağlığı Başkanlığından yetkili bir ismin yaptığı açıklamaya göre, California eyaletinin kanunlarına göre sadece sembollerden oluşan bir isim bebeğe verilemez açıklamasında bulundu.

ELON MUSK'IN BEBEĞİNE VERDİĞİ İSİM HANGİ ANLAMA GELİYOR? 

Latince ve Eski İngilizcede bir bağ manasına gelen Æ, a ve e’nin birleşiminden meydana gelmektedir. Æ Norveççe, İzlandaca ve Danca’da bir harf olarak nitelendirilmektedir.

Kanadalı müzisyen Grimes, son çıkan albümünde yer alan bir şarkıya 4ÆM ismini vermişti. A-12 ise Lockheed tarafından  CIA için üretilen bir model. Gelişimi aşamasında tasarlananlar tarafından 'Archangel' (Büyülü Melek) olarak bilinmekteydi. Ayrıca Grimes, Archangel şarkısının en favori parçası olduğunu yazdı ancak şarkının kime ait olduğunu söylemedi.

2018 yılından beri Elon Musk  ve gerçek ismi Claire Boucher olan Grimes  birlikteler. Şimdiye kadar 3 kez boşanan Elon MUSK’ ın daha önceki evliliklerinden beş oğlu bulunuyor.
Çift, ocak ayında Instagram’dan yaptıkları bir paylaşım ile  bebek beklediklerini duyurmuştu.


 

Editör: Wan Haber