Facebook’un bu başarılı çalışması aslına 2017 yılında ilk olarak başlamıştı. Gençlik danışmanları, çocuk gelişim uzmanları bir araya gelerek Messenger Kids’i geliştirmek için elinden geleni yapmıştı ve nihayet uygulama Türkiye’de yayınlandı.

Messenger Kids Aileler Tarafından Kontrol Edilebiliyor

2017 yılında geliştirilen Messenger Kid’s ebeveyn kontrolüne çok önem veriyor. Aileler çocuklarının Messenger Kids’te kimlerle konuştuğunu neler yaptığını farklı özelliklerle kontrol edebilecek. Yaz döneminin gelmesi ile birlikte ebeveynleri sevindiren bu haber aynı zamanda güven duygusu da veriyor. Salgın sebebiyle sosyal mesafenin devam ettiği günlerde çocukların iletişim kurabileceği bir ortam olması psikolojik açıdan son derece önemli.

Uygulama yayınlanmadan önce birçok ebeveyn bir araya gelerek Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Betül Ulukol’la bir toplantı yaptı. Aileler burada Ulukol’a merak ettiklerini ve endişelerini iletti. Bu toplantıda her şey ayrıntılarıyla konuşuldu. Toplantıya daha fazla bilgi vermesi adına Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Çevrimiçi Güvenlik Politikaları Başkanı Sylvia Musalagani de katıldı.

Messenger Kids’in Özellikleri Neler?

Çocukların aileleriyle veya arkadaşlarıyla kolaylıkla iletişim kurmasını sağlayacak Messenger Kids uygulamasının en iyi özelliği ebeveyn kontrolü içermesidir. Çocukların Messenger Kids üzerindeki yazışmalarını ebeveynler görebilecek. Aileler bu uygulamayı kolaylıkla Play Store, Amazon App Store veApple App Store üzerinden indirebilecek. Ebeveynler uygulamayı indirdikten sonra kendi facebook bilgileri ile uygulamaya giriş yapacak. Kendi bilgileriyle uygulamaya giriş yapan ebeveynler daha sonrasında çocuklarının bilgilerini girerek Messenger Kids hesabı açmış olacak. Bu noktada bilmeniz gereken çocuğunuza özel bir Facebook hesabı açmıyorsunuz. Sadece çocuğunuza ait bir Messenger hesabı açıyorsunuz. Messenger hesabı oluştuktan sonra aileler çocuklarının kimlerle konuşabileceklerini seçerek belirleyebilecek. Aileler Ebeveyn Kontrol Panosuna sahip olacak ve bu panodan çocuklarının kimlerle konuştuğunu görebilecek. Aynı zamanda çocuklarınızın hangi gün ve saatte uygulamayı kullanabileceğini de belirleyebileceksiniz.

Çocuklar İçin Geliştirilen Messenger Kids

Editör: Wan Haber