Karşımızda açık bulunan bilgisayarın rastgele kendini kapatması aslında can sıkıcı olmaktadır.

Herhangi bir bilgisayarda ya da işletim sisteminde meydana gelebilecek yaygın bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Modern teknoloji ile donatılmış bilgisayarların yenileyip herhangi bir bileşenin aşırı bir şekilde aşırı ısındığında otomatik olarak kapanacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu şekilde bilgisayar kendisini aşırı ısınmaya bağlı potansiyel tehlikelerinin korumaktadır. Fakat bu rastgele kapanmaların tek sebebi değildir. Güç kaynağında bir problem olması durumunda bir donanım bileşeni arızalı ise eğer ya da sistemde hangi bir virüs ya da kötü amaçlı bir yazılım mevcut ise yine aynı şekilde bilgisayar bu tip durumlarda da otomatikman kapanır.

Aşırı Isınmalar Kapanmaya Sebep Olabilir

Yukarıda da belirtildiği gibi bu problemin olası bir sebebi de bilgisayar bileşenlerinin aşırı şekilde ısınmasıdır. Bu durumda bilgisayar kendini korumaya almak amacıyla otomatikman kapanır.

Donanım Arızasının Kontrol Edilmesi Gerekir

Bilgisayara yakın zaman içerisinde yeni bir donanım eklemiş ise eğer ya da daha sonra rastgele kapanmalar meydana gelmiş ise eğer ek donanım arızalı ya da problemli olabilir. Mümkün ise yakın zaman içerisinde eklenen bütün donanımların kaldırılması gerekir.

Kötü Amaçlı Yazılım Ve Virüslerin Kontrol Edilmesi Gerekir

Bilgisayarın yazılım sistemi ile ilgili herhangi bir problem meydana gelmiş ise eğer rastgele kapanıyorsa netice olarak, işletim sisteminin virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı kapanıyor olması gerekir. Bazı virüsler ya da diğer enfeksiyonlar bilgisayarın kapanması da dahil olmak üzere pek çok problemi meydana gelmesine sebep olur.

Editör: Wan Haber