Koronavirüsü her şeyi etkilemeye başladı. Çin'deki fabrikaların üretimini durdurması bilgisayar sanayisini oldukça etkileyecek.

Bilgisayar fiyatları yükselecek mi? ShiftDelete.Net'in konuğu Asus Türkiye'den Özge Kılıç değerlendirdi;

"1 AY SONRA TÜM MARKALAR AYNI DURUMA GELECEKLER"

"Yakın bir zamanda etki daha da büyüyecek. Şu an pazarda daha önceden gelen yüklemeler olduğu için, stok var görünüyor. Ama bir ay sonra tüm markalar aynı duruma gelecekler. Mart başından itibaren orta sekmen dediğimiz ürünlerimizin stoklarında problem yaşanacağı öngörülüyor.
 

"ARZ AZALIR TALEPTE ÇOĞALIRSA NOTEBOOK FİYATLARI YÜKSELECEKTİR" 

"Ekonomik kurallara da bakıldığında arz azalır ve talepte çoğalırsa sonunda notebook fiyatları da artışa gidecektir. Satılan bir malın yerine yenisini koymak bir zaman dilimini kapsayacak gibi görünüyor" diye konuşan Kılıç şöyle devam etti;

"FABRİKALAR NİSAN VE MAYIS AYINDA DA KAPALI KALIRSA KÜRESEL KRİZ KAPIDA"

"Çin bütün dünyanın üretim merkezlerinden en büyüğü... Çin'de her sokakta kameralar var. Bu kameralar termal kameraya dönmüş durumda. Eğer hükümet herhangi bir termal kamerada ateşi 38'in üzerinde bir kişi görürse, 20 dakika içerisinde karantinaya alıyor. Dolayısıyla Çin hükümeti kendi içerisinde bütün önlemleri almış durumda. Buna rağmen vaka sayısında bir artış görünüyor. Ama bizim beklentimiz Mayıs ya da Haziran aylarında toparlaması ve her şeyin normale dönmesi. Bu olana kadar önemli bir şekilde erozyona uğrayacak üretim."
 

"SATIN ALMA KARARINI ERTELEMEYİN"

Bilgisayar satın almayı düşünenlerin de kararını ertelememesi gerektiğini belirten Kılıç, "Satın alma kararını ertelemesinler. Çünkü erteledikleri zaman gönüllerine ve bütçelerine uygun ürün bulamıyor olacaklar." diye konuştu.SuperHaber

Editör: Wan Haber