Türkiye’nin savunma sanayinde kalite için Bir dönüm noktası daha sayılacak önemli yapılarından biri olan Bayraktar Akıncı, taarruzi insansız hava aracı geliştirme çalışmaları bir belgeselde gösterildi. Türkiye’nin taarruz sınıfındaki ilk insansız hava aracı olma özelliğini taşıyan baykar aracılığı ile geliştirilen Bayraktar akıncı’nın geliştirme aşamaları Akıncı ismi verilen belgesel ile ilk kez gözler önüne serildi.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar belgeseli tanıtan 2 fragmanı sosyal medya hesaplarından duyurmuştu. Bayraktar Akıncı (TİHA)’ nın kritik imalat safhaları ve gelişim süreçleri ile ilgili faaliyetlerinin anlatıldığı belgesel, Baykar'a ait Baykar teknoloji isimli YouTube kanalında ilk kez yayınlandı.

Yönetmen koltuğunda Altuğ Gülhan, Burak Aksoy’un oturduğu belgesel için İstanbul’da bulunan baykar Milli siha Arge ve üretim tesisleri ile baykar Akıncı Cihan’ın test faaliyetlerinin yürütüldüğü Çorlu hava meydan komutanlığında aylarca süren çeşitli çekimler gerçekleştirildi. Şubat 2019 tarihinde başlayan belgeselin altyapı çalışmaları yaklaşık olarak 15 ay içerisinde tamamlandı.

Bu belgesel ile birlikte Türkiye’de ilk kez yüksek teknolojiye sahip olan bir Havva ekipmanlarının geliştirme süreçleri ile ilgili bilgiler izleyici ile buluşmuş olacak. Bayraktar Akıncı’nın ilk prototipi oranı P 12 uçuşunu 10 Ocak 2020 sistem zorlanma testi kapsamında gerçekleştirmişti.

Bayraktar Akıncı Nedir?

 

Türkiye, Dünyadaki 3 Ülkeden Biri Olacak

Baykar insansız hava aracı geliştirmedeki tecrübe ve yetenekleri ile geliştirilen Bayraktar Akıncı (TİHA) Türkiye’yi dünyada Bu sınıfta insansız hava aracı geliştirilen ilk 3 ülkeden biri yapma konusunda oldukça iddialı görünüyor.

Yapay Zeka İle Uçacak

Kendine has bükümlü kanat yapısı aracılığı ile 20 metre kanat açıklığına sahip olan bu hava ekipmanı Platformu, tam otomatik uçuş kontrol ve 3 yedekli oto pilot sistemi şeklinde yüksek uçuş güvenliğini sağlamaktadır. Faydalı yük kapasitesi aracılığı ile taşıyacağı milli mühimmatlar ile görev icra edebilecek. Bayraktar Akıncı kanat altında taşıma kapasitesinin içerisinde yer alacağı tübitak-sage aracılığı ile birliği olarak geliştirilen Gökdoğan ve Bozdoğan hava mühimmatları ile hareket icra edebilme kabiliyetine sahip bir hava aracı olma özelliğini taşımaktadır.

Editör: Wan Haber