Siyasi tavrını ve protestosunu, genellikle devlet kurumlarına ait web sitelerini hackleyerek gösteren ve kendilerini 'hacktivist' olarak tanımlayan Anonymous, 'Kobanê operasyonu' başlattı. Mesajının başında Kobanêlileri selamlayan ve desteklediğini açıklayan Anonymous, Youtube'a yüklediği video mesajında Kobanê'ye destek çağrısı da yaptı. Anonymous mesajında; "Kobanêlileri desteklemenin en iyi yolu bu vahim durumdan başkalarının haberdar olmasını sağlamaktır" dedi.

Anonymous tarafından Youtube'a yüklenen video mesajından bazı alıntılar şöyle; "Dünya vatandaşları; Biz Anonymous'uz. Bir süredir Kobanê şehri IŞİD tarafından sürekli saldırı altında. Diğerlerinde de olduğu gibi birçok insan bu saldırının da bir soykırıma dönüşmekte olduğunu düşünüyor. Bu sözcüğü günümüzde çok önemsiz bir şeymiş gibi kullanıyoruz.

Anonymous olarak Kobanêlileri selamlıyor ve destekliyoruz. Kobanê savaşırken ülkeler durmuş izliyor. ABD ve müttefiklerinin terörist grupları kurduğu ve finanse ettiğini dünya biliyor. Ve ABD, Büyük Orta Doğu Girişimi için yıllardır bunu yapıyor. ABD Başkanı IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı emri verirken bu ölümcül terör örgütüne kimlerin maddi kaynak sağladığını hatırlamamız gerekiyor.

Cevabını hepimiz biliyoruz. Başka ülkelerle birlikte ABD'nin bölgedeki üç önemli müttefiki olan, gizlilik perdesi arkasına sığınmış, pisliklerin ve yolsuzlukların gölgesindeki Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar. Şaşırtıcı bir şekilde ana akım medya dahi IŞİD üyelerinin ABD devleti tarafından eğitildiğini bildiriyor. Ürdün'deki gizli bir merkezdeki askeri eğitmenler bu militanları, Suriye Devlet Başkanı Esad'ı hedefleyen eylemler için eğitiyor…Kobanê'yi destekleyen binlerce eylemci hem Türkiye hem de Avrupa'nın büyük şehirlerinde sokağa döküldü…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye sınırındaki gazetecilerin Kobanê hakkında bilgi vermesini neden engellediğini, onları neden gözaltına aldığını ve onlara neden saldırdığını açıklamak zorunda. IŞİD karşıtı olanların neden kaçırılıp dövüldüklerini açıklamak zorunda. IŞİD ile Türkiye toprakları üzerinde işbirliği yapanların neden cezalandırılmadığını açıklamak zorunda."

Kobanê'yi destek eylemlerinde polisin tavrını da eleştiren Anonymous mesajı; "Kobanêliler, var olmak için yorulmaksızın savaşıyor. Biz de toplantı masalarında belirlenen planlar ve stratejiler, para kazanmak için değil onlar ve sizin için savaşıyoruz… Türk hükümeti ve onun acınası siber altyapısına gazapla saldıracağız. Sizler de kendi sesinizle IŞİD'in ne olduğunu teşhir edin. Siz ve biz, elimizden gelenin en iyisini yaparak Kobanê'deki insanları destekleyelim." sözlerinin ardından, Biz Anonymous'uz, orduyuz, affetmeyiz, unutmayız, bizi bekleyin" sloganları ile sonlandırıldı. (DİHA)

Editör: Wan Haber