Android ve Ios'ta Whatsap Yedeklemesi Nasıl Yapılır? WhatsApp’ta kurulan iletişimin geçmişi telefonda saklanır. Fakat yazılan mesajların ortadan kaybolmamasını garantiye alabilmek amacıyla uygulama fonksiyonlarını kullanmak gerekir.

Whatsapp'ı Android'e Yedekleme

WhatsApp hergün tam olarak saat 4’te bütün mesajları otomatik bir şekilde yedekler. Buna alternatif bir şekilde uygulamaların ayarlar kısmının altında bulunan sohbet ayarları butonuna “sohbet geçmişinin yedeğini oluştur” seçeneğinin kullanılması şeklinde telefon sahipleri de gerçekleştirilebilir

 Kaydedilen bütün mesajlar SD kartında WhatsApp database klasörünün altında bulunan “Msgstore.db.crypts8” isimli şifreli bir alanda saklanır. Bir telefona geçiş yapıldığında da aynı şekilde SD kartı telefona takıldığında WhatsApp’ı yükledikten hemen sonra geri yükle butonuna tıklanması ile mesajların geri getirilmesi mümkündür.

Google Drive'a Yedekleme

Android 5.0 ve daha üzeri bir sürümü kullanan telefon uygulamalarına sunulan bu fonksiyon, WhatsApp’ın en son sürümünde bulunmaktadır. Burada detaylardan bahsedilen fonksiyon, genel itibari ile mesajlarım Google Bulut depolama alanı olan drive'a eklenmesine ve gerek görüldüğünde buradan da geri yüklenme olanağı tanımaktadır.

İos'ta drive'a yedekleme fonksiyonu şimdilik sunulmamaktadır. Android’e alternatif bir şekilde mesajların elektronik posta aracılığı ile gönderildiği bilinmelidir. Android’den iphone'a geçenlerin buradaki gibi bir uygulamadan yararlanmaları gerekir.

Whatsappı İphone'da Yedekleme

iPhone da birkaç adım kullanılarak yedek bir alan oluşturulması mümkündür. Özellikle de kullanıcıların ayarlar menüsünü açmaları ve sohbet ayarlarından sohbetler ile ilgili yedekli işlemini gerçekleştirmeleri gerekir. Buradaki alternatifi kullanarak yedek oluşturmaları mümkündür. Yedekleme ile ilgili video dışında bulunan medya dosyalarının eklenip eklenilmeyeceği kullanıcılara kalmış bir şey. Sohbet geçmişi, icloud’da bölümünde saklandığından WhatsApp’ın yeni bir telefona yüklenildiğinde kolay bir şekilde erişimi mümkün olmaktadır. Özellikle de Whatsapp uygulamasını yeni bir telefona yüklenilmesinde kolay bir şekilde geri getirme ve geri yükleme mümkün olmaktadır. Alternatif bir şekilde mesajların elektronik posta aracılığı ile kullanıcıların kendilerine göndermeleri de mümkündür. iphone’den Android’e geçenlerin buradaki gibi herhangi bir uygulamadan faydalanmaları gerekir.

Whatsap Yedeklemesi

WhatsApp iletişim ve mevcut bağlantı üzerinden veri iletilmesini sağlar. En iyi ve basit platformlar arası mesajlaşma yöntemlerinden birisidir. Veri kaybının önlenmesi amacıyla çoğunlukla whatsapp verileri ve mesajların içerikleri yedeklenir.

iOS yedeklemesini yapmak amacıyla piyasada var olan yazılımlar mevcuttur. Fakat hiçbir şey daha uygulama ile ilgili bir yedekleme görüntüsü vazgeçilmezleri arasında yer almamaktadır. Whatsapp tarihinin yedeğinin her zamankinden daha farklı daha fazla olması mümkündür.

Birinci Adım: genel itibariyle yedekleme ile ilgili işlemlerde Whatsapp mesajları için programın başlatılması gerekir. Bir usb kablosu ile pc bilgisayara iOS cihazının bağlanması ve hemen ardından araçlar butonuna tıklanılması gerekir.

WhatsApp mesajları için pencere açılacak, pencereden yedek WhatsApp mesajlarının seçiminin yapılması gerekir.

İkinci adım:  ios cihazı aracılığı ile WhatsApp yedekleme işlemlerinin başlatılması amacıyla baclup için bu işlemin tekrarlanması gerekir.

 Üçüncü adım: Genel itibariyle yedekleme işlemi gerçekleştiğinde listelenen birden fazla yedekleme dosyası ve klasörü mevcut ise görüntülenmek istenilen bilginin üzerine tıklanılması gerekir. Sonraki aşamada ise açılacak pencerede bütün ayrıntıları görmek mümkündür. Yedeklemek, istenilen ürünün seçilip ios cihazında veya pc bilgisayarına gönderilmesi gerekir.

Editör: Wan Haber