Çinli üretici firma Huawei bir süre önce Huawei Mate x ürününü Türkiye’de de satışa sunmuştu ve ilginç bir şekilde 30.000 TL’lik bir modelin stokları ilk günden tükendi. Elbette Çinli üretici, satış rakamları ile ilgili net bilgiler açıklamadı ama yine de her ne olursa olsun mevcut şartlar altında bir telefon için 30.000 TL para ödeme çok da makul görünmemektedir. Muhtemelen belli bir süre sonra katlanılabilir ekranlar, telefonlar yaygınlaştığında Huawei Mate x modeli 10.000 TL seviyelerine kadar inecektir. 
Katlanılabilir telefon uygulamalarının ilk örneklerinden biri olma özelliğini de Taşıyan Huawei Mate X geliştirilmiş sürümü olarak karşımıza çıkan Huawei Mate XS test merkezine konuk oldu. Sizler için inceleme yapmak amacıyla telefonun kullanım deneyimlerine odaklanılan bir video ile görsel bir şekilde daha fazla bilginin paylaşılması daha faydalı olacaktır. 

Huawei Mate X 
Güncelleme yapıldıktan sonra Türkiye satış fiyatı 29.999 TL yani 30000 olmayan Bu cep telefonu katlanılabilir ekranda ilk modellerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Samsung ile birlikte bu alanda rekabet etme kabiliyetinin yüksek olduğu firma Huawei bu modelinin ekran katlama şekli içten dışa doğru bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Yani ekranı kitap gibi değil tam tersi yönünde katlamak mümkündür. Açık iken 8 inç büyüklüğünde olana telefonun bu ekranı katlanırdı takdirde 6.6 inç ve 6.38 eşlik 2 ekrana bölünmektedir. Kirin 990 5G işlemci sistemini kullanan bu telefonda 8 GB RAM ve 512 GB depolama özelliği bulunmaktadır. Telefonda tasarımından kaynaklanan bir durum sebebiyle tek bir kamera modülü bulunmaktadır. 40+ 8. 3x Optik zoom sunan telefon 16 ultra geniş açı ve Tof kameralarında meydana gelen bir mödül şeklinde tasarlanmıştır. 4K 30 FPS video kayıt yapabilen bu kamera aynı zamanda ön kamera olarak da kullanılmaktadır.

Açılma Yönü Ergonomik Değil


Kullanıcılar bu mükemmel tasarım ile oluşturulan telefonu ellerine ilk aldıklarında içeri doğru katlamaya çalışacaklardır. Bu, aslında kitap ve defter gibi yıllardır kullanılan araçlardan gelen bir alışkanlıktır. Dışa doğru katlanan bu ekranın renk ve parlaklık oranları gayet yeterli bir özelliğe sahiptir. 
Katlama Mekanizması Çok Dayanıklı
Bu üründe kullanılan katlama mekanizması ekran özelliğinden hissedilmektedir. Boydan boya ve oldukça da büyük olan bu mekanizmayı ekranda parmak dokunulması ile algılamak mümkündür. Huawei Mate X katlanıldığı takdirde arka yüzde bulunan ve düğme ile aktif bir hale getirilebilen bir uyum veya “çıt” diye bir ses gelir. 


Google Uygulaması Yok


ABD ve Çin hükümeti arasında yaşanan Ticaret savaşları sebebiyle Huawei ilk zamanlarda Google uygulamasının olmadığı ürünleri piyasaya sürmüştü. Kullanıcılar arasında “Acaba bu telefonlar satılmayacak mı,Ya da pek fazla tutulmayacak mı?” gibi sorular sorulmuş olsa da 30.000 TL değerinde Huawei Mate X cep telefonu piyasaya sunulduğu andan itibaren tüketildi.


Kamera Kalitesi Mükemmel


Huawei Mate X kamera olarak ortalamanın çok üzerinde bir performans sergilemesi kullanıcıların oldukça hoşuna gitmektedir. Hem fotoğraf hem de video alanında yeterli bir kalite sunan bu telefonda ön kameraya geçmek amacıyla cihazı katlamak ve arka yüze çevirmek gerekir. Bu hareketi yaptıklarında kullanıcıların karşılarına ana kamera aynı zamanda ön kamera işlevleri çıkacaktır.
 

Editör: Wan Haber