Günümüz dünyasında hızlıca yayılan mobil telefonlar, gelişen teknoloji ile çok fazla uygulama barındırdığından hızla şarj kaybediyor. Peki Akılı Telefonları Hızlı Şarj Etme Yöntemleri nelerdir?

  1. Telefonum Kapatılması Ya da Uçak Moduna Alınması

Telefon kapatıldıktan sonra enerji tüketimi gerçekleşmeyeceği için açık kaldığı durumlara göre çok daha hızlı bir şekilde şarj olacaktır. Böylelikle telefonun kısa süre içerisinde şarj edilmesi ve zamandan tasarruf sağlanması mümkün olmaktadır. Telefonun uçak moduna alınması da telefonun daha kısa süre içerisinde şarj olması imkanı tanımaktadır. Çünkü telefonların ağ sinyallerinin kullanılırken daha fazla enerji tüketmesi olağandır. Bu durum telefonların şarj olma süresini uzatacağı için kullanıcıların da zaman kaybetmesine sebep olacaktır. Telefonların uçak moduna alınması ya da kapalı konuma getirilmesi telefonların normal şarj sürelerinden % 26 daha hızlı şarj edilmesini sağlayacaktır.

  1. Şarj Modunun Etkin Hale Getirilmesi

Eğer ki Android mobil cihaza sahip ise kullanıcılar, telefonlarında bulunan şarj modunun etkin bir hale getirilmesi gerekir. Android cihazların son sürümlerinde bu durum artık bir seçenek olarak mevcut olmaktadır. Bu yöntemde kullanıcılara daha kısa süre içerisinde telefonların şarj edilmesi imkanı tanımaktadır.

Akılı Telefonları Hızlı Şarj Etme Yöntemleri

  1. Telefonun Prizden Şarj Edilmesi

Telefonların USB kabloları ile bilgisayarlardan, otomobillerden ya da USB kablosu ile farklı cihazlardan şarj edilmesi durumunda telefon çok uzun süre içerisinde şarj edilmektedir. Fakat akıllı telefonlarını özellikle prizlerden şarj edilmesi yönteminin kullanılması ile çok kısa süre içerisinde şarj edilmesi mümkün olacaktır.

  1. Kablolu Şarj Kullanılması

Son zamanlarda kablosuz şarjların yaygın bir şekilde kullanılması ve şarj teknolojisinde kablolarının artık yavaş yavaş ortadan kalkmasına yani akıllı telefon kullanıcılarının çok daha kolay bir şekilde cep telefonlarının şarj etmelerine imkan tanımaktadır. Yalnız kabloların olmaması telefonların daha uzun süre içerisinde şarj olması anlamına gelecektir. Telefonların, kablo ile şarj edilmesi kablosuz şarj edilmesine göre %50 ye kadar daha hızlı şarj edilmesi imkanı tanımaktadır.

  1. Orijinal Kablo İle Şarj Edilmesi

Telefonların sağlam ya da kaliteli bir kablo ile şarj edilmesi gerekir. Kalitesiz kablolar telefonların şarj edilmesi esnasında güç alışverişinde çeşitli sıkıntıların çıkarılmasına sebep olacaktır. Kalitesiz kablo kullanılarak telefonların şarj edilmesi, kullanıcılara hem zaman kaybettirir hemde telefon yada diğer mobil cihazlara zarar verir.

Editör: Wan Haber