YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Beden Eğitimi Bölümü öğrencileri iki şampiyondan iki madalyayla döndü. 8-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Adana’da yapılan Türkiye Üniversiteler Arası Atlezim Şampiyonası 5 bin metrede 3’üncü olan Mehmet Akkoyun ile 1-2 Haziran 2013 tarihleri arasında İzmir’de yapılan Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda 2’inci olan Şeref Dirli madalyalarını YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’a takdim etti. Dirli ikinci olduğu için aynı zamanda Finlandiya’da yapılacak şampiyonaya katılma hakkı da elde etti.
 

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Selçuk ve Antrenör Hüseyin Esen’le birlikte madalya alan öğrencileri kabul eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, öğrencilerin başarılarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Biz her alanda öğrencilerimizin yanında olduk. Spor alanında da onlara destek olmaya devem edeceğiz. İnşallah öğrencilerimiz sadece Türkiye değil dünya çapında başarılara imza atarlar” dedi.
 

Öğrencilerden bir dahaki sefere altın madalya beklediğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Battal bundan sonrada üniversite yönetimi olarak öğrencilerin yanında olacaklarını kaydetti.

Editör: Wan Haber