Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından Kars Kafkas Üniversitesi'nde düzenlenen Voleybol 2. Lig grup birinciliği müsabakalarına katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bayan ve erkek voleybol takımları büyük başarı gösterdi.
Ağrı İbrahim Çeçen, Artvin Çoruh, Ardahan, Siirt, Kars Kafkas, Bitlis Eren ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi voleybol takımlarının katıldığı müsabakalar sonucunda YYÜ Bayan Voleybol Takımı 4'üncü, erkek takımı ise grup birincisi oldu. 2. Lig'in grup birincisi olan YYÜ Erkek Voleybol Takımı, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Üniversiteler Arası 1. Lig müsabakalarında mücadele edeceği belirtildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan YYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir, depremden önce birçok kültürel ve sportif organizasyona ev sahipliği yaptıklarını, fakat deprem nedeniyle bazı organizasyonların ve hizmetlerin aksadığını söyledi. Demir, "Bu yıl içerisinde kültürel ve spor etkinlikleri en kısa zamanda beklenenin üstüne çıkarmak için çaba harcıyoruz. Voleybol müsabakalarına katılan ve 1. Lig'e çıkan voleybol takımını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürü Devlet Yiğit ise; "Deprem nedeniyle 2011-2012 eğitim öğretim yılında düzenlenen Üniversiteler Arası Futbol, Voleybol ve Basketbol müsabakalarına katılamadık. Fakat diğer 12 branşta düzenlenen yarışmalara katıldık. 2012-2013 eğitim öğretim yılında bütün spor yarışmalarına katılacağız. Üniversitemiz içerisinde bulunan spor tesislerinin kullanıma kapanması nedeniyle takımların müsabakalara hazırlanma imkanı kısıtlı oldu. Bu olumsuzluklara rağmen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak müsabakalara katılacak olan takımlarımızın çalışmalarını yapabilmeleri için şehir merkezinde farklı spor salonları kiraladık" şeklinde konuştu.
Yiğit, çok kısa zaman içerisinde müsabakalara hazırlanmak zorunda kalan ama önemli başarılar alan takımları kutladı.
YYÜ Voleybol Takımı Antrenörü Öğretim Görevlisi Mustafa Bingöl ise, çalışma açısından çok zorluk çektiklerini belirterek, "Özellikle salon sıkıntısı nedeniyle çalışmalarımız aksadı. Kısa bir zaman içerisinde bayan ve erkek takımları hazırlıklarını tamamladı. Tüm aksaklıklara rağmen zorlu bir gruptan çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte çok emek harcayan sporcularımı kutluyorum" dedi.
(MSA-Y)

13.12.2012 16:43:57 TSI

Editör: Wan Haber