Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta yer alan Yeni Diyarbakırspor, Belediye Vanspor maçında çıkan olaylara tepki gösterdi.  


Yeni Diyarbakırspor Kulüp Başkanvekili Mehmethan Akan, yaptığı açıklamada, Van'da yaşanan olayların tek sorumlusunun ev sahibi ekibin yönetimi olduğunu ileri sürdü.

Vanspor yönetiminin maç öncesinde asılsız iddiaları gündeme getirerek gerilimi artırmaya çalıştığını iddia eden Akan, taraftarlarının tribüne almamak için her yola başvurduklarını savundu.

"Biz onları Diyarbakır'da karşılamıştık. Şeref tribününde bizden çok onların yöneticilerine yer verdik. Ama onlar maça gelen 3-4 yöneticimizi bile hazmedemedi. 40-50 kişilik taraftarımız dakikalarca taş yağmuruna tutuldu. Çok sayıda taraftarımız atılan taşlarla yaralandı" diyen Akan, olayları kınadıklarını belirtti.

Maçın ardında soyunma odalarına gidemediklerini anlatan Akan, şöyle konuştu:

"Kulüp yöneticileri ortamı sakinleştireceklerine onlar da bize saldırmaya kalkıştı. Bu olayları kesinlikle Van halkına mal etmiyoruz. Van halkının bize ilgisi ve sempatisi gerçekten güzeldi. Bu olayların sorumlusu Van halkına ve Vanspor'a yakışmayan bu yöneticilerdir. Bunların zihniyeti Diyarbakır Van dostluğunu ve kardeşliğini engellemeyecek." aa

Editör: Wan Haber