WanHaber.com - ÖZEL HABER

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor Futbol Kulübü’nün taraftarları dün oynanan Vanspor FK  - Niğde Anadolu FK maçı sonrası wanhaber.com’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Basına sansürden gizli kapaklı transferlere kadar birçok konuya değinen taraftarlar Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk ve yöneticilerin hesap vermesi gerektiğini söyledi.

YARDIM KAMPANYASINDA NELER YAPILDI?

Geçtiğimiz günlerde Van’daki lüks bir otelde yapılan yardım kampanyasına değinen Furkan Y. basına kapalı olan toplantıyla ilgili konuştu. Furkan Y. “Yıllardır iç saha maçlarında bulunduğumuz, imkân buluğumuz her deplasmana gittiğimiz ve hatta kırmızı çizgimiz olan Vanspor’dan bahsediyoruz. Van’ın sözde protokolü toplanmış sessiz sedasız bir yardım kampanyası düzenliyor ve taraftarlara haber verilmiyor. Taraftarları bırak bir kenara kentin gözü kulağı olan gazetecilerde salona alınmıyor. Kimler katılmış bilinmiyor, ne kadar para toplanmış bilinmiyor, toplanan paralar nerde kimse bilmiyor. Kimseye sorgulama hakkı da verilmiyor. Durum sıkıntı, yönetim şeffaf değil.” ifadelerini kullandı.

PARALAR NERDE BÜYÜK BAŞKAN?

Van Ticaret ve Sanayi Odasının başlattığı Vanspor’a yardım kampanyasının akıbeti bilinmezken, toplanan paraların nerelerde harcandığı ise sır gibi saklanıyor. Vanspor taraftarlarından Ömer K., medya ve sosyal medya aracılığı ile toplanan ve kulübün banka hesabına aktarılan paralarla alakalı kulübün hesap vermesi gerektiğini söyledi. Kısa bir süre içinde yüzlerce kişinin destek verdiği kampanya ile ilgili sorulması gerekilen soruların olduğunu söyleyen Ömer K. “Ticaret odası başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin başlattığı kampanya geniş yankı buldu ve Türkiye’nin 81 ilindeki vatandaşlarımızın imkânları doğrultusunda yardımda bulundu. Resmi ve net rakamları kimse bilmiyor. Kampanyaya kaç kişi destek verdi bilmiyoruz, ne kadar para toplandı bilmiyoruz, paralar nerelerde harcandı bilmiyor, peki bunları Servet başkan dışında kim biliyor? Servet bey kulübü arka bahçesi yapmış istediği gibi at koşturabiliyor. Düşünmüyor mu bu kulübün asıl sahibi olan taraftarlar bir gün çıkar ve ‘Paralar nerede büyük başkan’ diye sorar? Bugün hesap sorma günüdür, bu gün hesap alma günüdür” şeklinde konuştu.

VANSPOR STORE KİMİN MALI?

Kurulduğu günden bu yana büyük tartışmalara sebep olan Vanspor Store’nin durumunu kimse bilmiyor. Vanspor logolu malzemelerin satıldığı mağazanın kime veya kimlere ait olduğu bilinmezken Vanspor’un adını kullanarak yapılan satışlardan elde edilen hasılatların ise nereye aktarıldığı açıklanmıyor.

BASINA SANSÜR KABUL EDİLEMEZ!

Başkanlık görevine geldiği günden bu güne taraftara ve basına hesap vermekten kaçan, basına sansür uygulamaya çalışan “Servet Yenitürk’ün herkesten sakladığı bir şeyler mi var?” sorusu akıllardan çıkmıyor. Sessiz sedasız yapılan ve gazetecilerin içeri alınmadığı toplantı ile başlayan sansür uygulaması her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Sezon başından beri Vanspor’un maçlarını canlı veren internet televizyonu Van Tivi için de sansüre giden kulüp, maçların canlı yayınlanmasının önünü kesti. Kentteki ve gurbetteki Vansporluların maç izlemesi konusunda pürüzler yaratan kulüp, basına uyguladığı sansürü devam ettiriyor.

KURUMSALLAŞAMAYAN BİR KULÜP!

Servet Yenitürk ve yönetiminin kurumsallaşma anlayışı kulübün adını ve logosunu değiştirmenin ötesinde bir yere gidemedi. Resmi web sitesi bile olmayan kulüp, duyuruları 50-100 kişinin beğendiği sosyal medya hesapları üzerinden yapıyor. Basın sözcüsünün de olmadığı kulüpte kara düzen bir yönetim kurulmuş durumda. Geçtiğimiz gün sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan kulüp, taraftarları ve kentteki gazetecileri itibarsızlaştırmaya çalışmış, haksız ithamlarda bulunmuştu.

TRANSFERLERE NE ÜCRET VERİLİYOR?

Kulübün parasının düzensiz harcandığını iddia eden Mehmet Ali A. İsimli taraftar, 3 sezondur yapılan transferlerin hangi kriterlere göre yapıldığını sordu. 3 sezondur kulübe gelen futbolculara ne kadar para harcandığını soran Mehmet Ali A., “Futbolcularla hangi şekilde anlaşma yapılıyor, ne kadar ödeniyor, hangi futbolcunun ne kadar alacağı var, transferler neden  gizli yapılıyor” sorusunu yöneltti.

KULÜP RESMEN DİLENİYOR

Vanspor’un marka değerini ayaklar altına alarak her fırsatta para yardımı isteyen Servet Yenitürk, kulübün kasasına para girdikçe daha çok yardım istemeye başladı. Kameraların karşısında sürekli taraftar ve işadamlarından para isteyen Yenitürk, toplanan paraların miktarını ise gizliyor. Ziraat Bankası, Spor Toto, TFF, İddia ve reklam gibi gelirleri olan Vanspor’un, bu kuruluşlardan ne kadar para aldığı da açıklanmıyor. Vanlı iş adamı Fettah Tamince’den 500 bin TL, Zahir Kandaşoğlu’ndan 2 sezon için yaklaşık 500 bin TL, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş Paşanın araya girmesiyle birlikte BMC Grubun sahibi iş adamı Ethem Sancak’tan da 400 bin lira alındığı iddia ediliyor. 

Editör: Wan Haber