WanHaber - ÖZEL

Vanspor Yönetim Kurulu, yaptığı toplantı neticesinde Vanspor'un maçlarının canlı yayınlanmasına ambargo koydu.

Bilindiği üzere Van'da internet üzerinden yayın yapan Van Tivi, daha önce Vanspor'un karşılaşmalarını canlı yayınlıyor, dünyanın dört bir yanındaki Vanlılar memleketlerinin takımını takip etme imkanı buluyordu.

Vanspor yönetiminin aldığı karar doğrultusunda iç saha maçlarını yayınlayamayan Van Tivi, deplasman takımlarının yöneticileriyle anlaşarak dış sahada oynanan karşılaşmaları ekranlara getiriyordu. Vanspor yönetimi dış sahadaki maç yayınlarına da engel koydu.

Van Tivi tarafından yapılan açıklamada Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün yapılan spor yorumlarındna rahatsız olarak böyle bir karara imza attığı belirtilirken Vanspor'un oynadığı hiç bir karşılaşmanın yayınlanamayacağını ifade edildi.

VAN TİVİ AÇIKLADI

Van Tivi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak durumu şu şekilde özetledi; "Sevgili futbol severler Van tivi ailesi olarak bugüne kadar her anlamda ilimizin tek profesyonel takımı Vanspor'un hep arkasında durduk. Siz değerli izleyicilerimize çok zor şartlarda takımımızın maçlarını canlı aktarmaya çalıştık. Ancak gelinen noktada kulüp Başkanı Servet Yenitürk, gerek yorumcu arkadaşlarımızın eleştirilerine ,gerek ise şahsi hesaplardan yapılan paylaşımlara tahammül edememiş ve iç saha maçlarının canlı yayınlanması konusunda kanalımıza şahsi menfaatleri doğrultunda ambargo uygulamış ve maç yayınlarına izin vermeyeceğini açıklamıştır. Bu nevide yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Vanpor'un bundan sonraki hiç bir maçını canlı yayınlamama kararı alınmıştır."

"Vanspor'a bundan sonraki süreçte başarılar diler takım yöneticilerinin takımın ve şehrin menfaatine yarar ve kişisel menfaatlerden uzak davranış içinde yer almalarını temenni ederiz."

BÜTÜN ŞEHİRLERDE DESTEK VAN'DA KÖSTEK

Türkiye liglerinde mücadele veren tüm takımlarda yönetimler karşılaşmaları canlı yayınlatabilmek adına büyük emek sarfederken Vanspor yönetiminin aldığı bu karar büyük tepki topladı. Van Tivi tarafından profesyonel şekilde gerçekleştirilen yayına engel olan yönetim kurulunun şahsi menfaatleri göz önünde bulundurarak çarpıcı karara imza atması Vanspor'daki sahipsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. 

Editör: Wan Haber