Yağmur, çamur, soğuk hava, karlı hava dinlemeyen taraftarlar, takımın galip gelmesinde veya puan elde etmesinde büyük rol oynuyor.

B.Vanspor taraftarları her maç olduğu gibi, Van’da Pazar günü oynanan Esenler Erokspor maçında da takımı 90 dakika boyunca destekledi.

B.Vanspor iyi oynadığı maçta kazanamamasına rağmen iki taraftar grubu da takımı alkışladı.

B.Vanspor’un fanatik taraftar ekipleri Grup Kara Kobralar ve Gölkentliler Grubu, taraftarları ateşleyerek sürekli takımı desteklemelerine imkan sağladı. İlk yarıda ve ikinci yarıda net gol pozisyonlarından yararlanamayan B.Vanspor, rakip takımın da net gol pozisyonlarında topun filelerle buluşmamasının sevincini yaşadı.

Taraftarlar ise takımın kazanmamasına rağmen, rakiplerin de puan kaybettiğini belirterek, “Bu hafta B.Vanspor evinde kazanamadı, ama yenilmedi de. Evinde maç kaybetmeyen gruptaki tek takımız. Hem kupa maçlarında, hem de lig maçlarında bu sezon evimizde maç kaybetmedik. Ama şansızlıklar sonucu birçok maçta da galip gelemedik. Çoğunda berabere kaldık. Bu hafta lider Kırşehir Belediyespor’un mağlup olması bizim açımızdan çok iyi oldu. Yine ikinci sıradaki Altındağ Belediyespor berabere kalarak puan kaybetti. Üçüncü sıradaki Erokspor da bizim takımla berabere kalarak iki puan kaybetmiş oldu. Bizim ardımızdaki Çatalca, Kızılcabölük ve sonraki takımların çoğu da ikişer puan kaybetti. Grubumazda bu hafta yedi karşılaşmada, 14 takım tek puanla yetindi. İnşallah haftaya lider Kırşehir Belediyespor’u deplasmanda mağlup ederiz” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan grupta oynanan maçlarda lider Kırşehir Belediyespor’un deplasmanda Elaziz Belediyespor’a 2-0 mağlup olması, B.Vanspor’u olduğu gibi zirveye oynayan diğer takımları da sevindirdi. Grupta Kırşehir Belediyespor 39 puanla yerini korurken, ikinci sıradaki Altındağ Belediyespor da deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak 37 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

34 puanlı Erokspor’un ardından, B.Vanspor da aynı puanla dördüncü sırada yer alıyor.
(Van Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber