TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor sezonun ilk maçında Ankara Demirspor'u konuk etti. Ev sahibi ekip rakibinden 90'ıncı dakikada yediği penaltı golüyle 2-1 mağlup olarak, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erdoğan Yılmaz'ın üst üste yaptığı hatalar ise tepkiye neden oldu. Maçın uzatma dakikaları oynanırken 2-1 yenik durumda olan Van Büyükşehir Belediyespor, öndeymiş gibi 2 transfer yapıp zamana oynadı ve kaybetti.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanan maça ev sahibi takım Onur Bilgin, Sergen Yılmaz, Ali Kuleli, Emrah Tacir, Mutlu İlengöz, Haydar Deniz, Emre Toptan, Zafer Özden, Temel Taşkın, Tahir Kurtuluş ve M.Fuat Gölbaşı ilk on biri ile çıktı.

Ankara Demirspor ise sahaya Bahadır, Bilal, İbrahim, Hasan, Barış, Celal, Hasan Kaya, Ahmet, Sebahattin, Güney ve Hakan ilk on biri ile çıktı. Maça Kırmızı Siyahlı takım başladı.

Karşılaşmanın ilk atağında Emrah Tacir ile gelişen atakta Ali Kuleli ceza alanı icinde kafa vurdu, ancak top auta çıktı.

13. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor sol kanattan yeniden atak gerçekleştirdi.
Fuat Gölbaşı bireysel yeteneği ileceza alanı iiçine girdi, vuruşunda top kalecide kaldı.

15. Dakikada bu kez ec sahibi takım Emrah Tacir ile kaleyi yokladı, top auta çıktı.

19. Dakikada Ankara Demir ilk atagında golü buldu. Kerem'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Güney topu filelere yolladı: 0- 1

30. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor serbest vuruş kullandı. Ali Kuleli'nin vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.

33. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor Ali Kuleli ile korner kullandı, Mutlu İlengöz'ün kafa ile vurusunda top aglarla buluştu: 1 - 1

44. Dakikada Ankara Demirspor serbest vuruş kazandı. Hasan'ın vuruşunda kaleci Onur Bilgin son anda topu uzaklaştırdı. İlk yarı iki takım da soyunma odasına 1 - 1 eşitlikle gitti.

İkinci yarıya Ankara Demirspor başladı.

52. Dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Tahir Kurtuluş sağdan ortaladı, ancak kaleci son anda topu uzaklaştırdı.

55. Dakikada Ankara Demirspor atağında Bilal uzaktan kaleyi yokladı, savunma topu uzaklaştırdı.

65. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da golü atan Mutlu yerini Onur Bektaş'a bıraktı.

 

68. Dakikada gelişen kırmızı Siyahlı takımın atağında Tahir uzaktan kaleyi yokladı, top üstten auta gitti.

74. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir ataktan faydalanamadı. Ali Kuleli sagdan ortaladı, ceza alanı içinde Emrah Tacir dokundu, top az farkla auta gitti.

77. Dakikada konuk takım serbest vuruş kullandı. Hasan Ahmet'in vuruşunda top az farkla auta gitti.

Bu dakikalarda ev sahibi ekip ataklarını artırdı, ama bir turlü aradığı golü bulamadı.

86. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir golden faydalanamadı. Emrah Tacir kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama istediği gibi vuramadı. 89. Dakikada Ankara Demirspor penaltıdan bulduğu golle öne geçti.

Kornerden gelen topa elle dokunulduğu gerekcessiyle penaltı verdi. Penaltıyı kullanan Hasan Ahmet takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Van Büyükşehir Belediyespor ilk maçında 3 puan kaybetti.

Kırmızı-siyahlı takım 18 takımın bulunduğu grupta, 15. sırada yer aldı.

Öte yandan grupta oynanan karşılaşmalarda; Beyoğlu'nun takımı Erokspor, Muğlaspor'u 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna otururken, Van Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenen Ankara Demirspor ikinci sırada yer aldı.

 

Diyarbekirspor evinde Bağcılarspor'u 2-1 yenerek üçüncü sırada yer alırken, deplasmanda Kayseri Erciyespor'u 1-0 yenmeyi başaran Pazarspor da dördüncü sırada yer aldı.

Evinde Yeşil Bursaspor'u 1-0 yenen Turgutluspor grupta beşinci sırada yer alırken, 1461 Trabzonspor ise evinde Kırıkhan ile 1-1 berabere kalarak grupta altıncı sırada yer aldı.

Van Büyükşehir Belediyespor'un iknci haftada karşılaşacağı Kırıkhanspor yedinci sırada yer alırken, deplasmanda Tirespor'dan puan koparan 24Erzincanspor'da grupta sekizinci sırada yer aldı.


Bölge Gazetesi'nden alıntılar yapılmıştır.

Editör: Wan Haber