Vanspor'un şampiyonluğunda büyük rol oynayan futbolculardan olan Vanlı futbolcu Emrah Tacir, Vanspor'la sözleşmesini feshederek Ağrıspor'la anlaşmaya varmıştı. Genç futbolcu sosyaal medya hesabından Vanspor yönetimine tepkisini dile getirirken, Vanlı olduğu için kendisine verilecek ücretin sürekli olarak ertelendiğini dile getirdi.

"'VANLI DÜŞMANLIĞI' DİYORLAR EVET VAR!"

İşte Emrah Tacir'in Vanspor yönetim kurulunu hedef alan açıklamaları: "Vanspor’dan ayrılma süreciyle ilgili bazı olayları şeffaf bir şekilde açıklama zorunluluğu hisediyorum. Öncelikle hayalim olan 2. şampiyonluğumu memleketimin takımı olan Vanspor’da, büyük Vanspor taraftarıyla yaşadığım için çok mutlu oldum. Bunda büyük emeği olan büyük Vanspor camiasına sonsuz teşekkürler. Bir Vanlı olarak gel dediler geldik Git dediler gittik. Her seferinde hep Vanlıya cephe aldılar zor zamanlarda elimizi taşın altına koyduk. Dışarıdan gelen arkadaşlarımız kadar değer görmedik. Onları baş tacı yaparlarken hedef hep biz olduk.

VANLI DÜŞMANLIĞI diyorlar EVET VAR!! Yönetimin içinde hiç bir VASFI!! olmayan insanlar onun bunun yalakası yapıp yer yapıyorlar!! Asıl ONLAR Vanlı DÜŞMANIDIR.. Vansporda Vanlı olmak herkese ödeme yapıldığında (sen Vanlısın bekle) demek değildir. Sezon başından verilen bunca emekten sonra, bütün paranı bırak git demek değildir!! Oteli terk et seni istemiyorum kadro dışı bıraktım seni git altyapıyla çık demek değildir. Bunları bana yaptılar hakkımızı alın terimizi aldılar. Benden çocuklarımın ekmeğini aldılar.

Vanspor camiasına asla kızmam, küsmem çünkü orası benim evim. İyi günde kötü günde maddi imkansızlıkta mücadele etmekten asla çekinmediğim yer orası. Emrah TACİR olduysam bunda Vanspor ve taraftarının etkisi çok büyüktür, bunu hiç bir zaman inkâr etmiyorum. Yeri gelir iyi oynarım yeri gelir kötü oynarım ama burada önemli olan niyettir. Bugün bana yapılan şeyler başka zaman başka Vanlı futbolculara, tribünde oturan Vanlının oğluna, kardeşine ve benden sonra gelecek olan kardeşlerimede yapılır.

Bütün bu olanları Vanspora gönül verenlerin VİCDANINA bırakıyorum. Ve sadece bana bunu yapanlara HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. Saygılarımla….Emrah TACİR…"

VANSPOR YÖNETİMİNDEN CEVAP: "YERSİZ DUYGU SÖMÜRÜSÜ"

Vanspor Futbol Kulübü Emrah Tacir'in iddialarına cevap niteliğinde bir açıklama yayınladı. Vanspor'un açıklaması şu şekilde; " Günümüzde meslek haline gelen futbol hayatına bir çok sporcumuz gibi kulübümüzde başlayan ve kariyerinin belki de zirvesini Van Spor Futbol Kulübü sayesinde yakalayan futbolcularımızdan Emrah TACİR’ in yapmış olduğu asılsız ve talihsiz açıklamayı büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Tüm sporcularımız olduğu gibi Emrah TACİR de bizim için değerli bir sporcudur. Göreve geldiğimiz gün itibariyle bu işte emek veren tüm arkadaşlarımızla görüşmüş ve dışarıda olan arkadaşlarımız kulübümüze getirmek istemişizdir.

 Bunlardan biri olan Emrah TACİR’ in bonservisinin İstanbul Spor AŞ de olduğunu ancak orada kadro şansı bile bulamayan ve sonrasında farklı kulüplere kiralık gittiğini, gittiği yerde maddi ve manevi mutlu olmadığını öğrendiğimizde asgari ücretin biraz üstünde onu bile alamayan sporcumuzu kampımıza davet edip ilkin kiralık (geçiçi – süreli) sonrasında da bonservisi ile 2 yıllık kulübümüz ile sözleşme imzalamıştır.

Belki de hiç bir yerde bulamayacağı imkanları ve sözleşmeyi kulübümüz ile şeffaf bir şekilde imzalamış ve sözleşmese olarak ilk yıl ki alacaklarının tamamını hatta sözleşmesinde bulunmayan şampiyonluk primini bile almıştır.

Sözleşme süresi 1.5 yıl kalan bir sporcu bırakın alacaklarını almasını gittiği kulüpten bonservis bedeli getirmeden gidemeyeceğini de en iyi bilenlerdir.

Bahse konu sporcumuz yine 2019-2020 futbol sezonundaki hakkedişlerini kulübümüz ödeme planına göre almıştır. Ancak sezonun ilk yarısının bitimine 1 ay kala kulüpten yazılı veya sözlü hiç bir izin almadan kulüp iç yönetmenliği ve disiplin talimatına aykırı davranarak başka kulüpler ile görüşme sağladığını öğrendik.

Böylesi bir davranış sonucu süresiz kadro dışı bırakılması gereken sporcumuza yine sahip çıkarak vereceği karar saygı duyup içeride bulunan alacaklarının bir kısmı da ödenmemesi gerekirken ödenerek sözleşmesi karşılıklı fesih edilmiştir.

Kulübümüze menajer ile sözleşme imzalamaya gelen evladımız yapmış olduğu yersiz duygu sömürüleri ile yeterince kendisini düşürdüğünden başkaca bir açıklamaya ihtiyaç duyulmadığını düşünmekteyiz.

Bilinmelidir ki Van Spor Futbol Kulübü Van halkınındır. Ve var oldukça da bu ilin çocuklarına hizmet edecektir.
Kamuoyuna Saygılarımızla."

Editör: Wan Haber