Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Antalya Belek’te yapılan Turkish Open 2016 Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası, 70 ülkeden bin 800 civarında sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Turnuvaya Poomse dalında katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando Takımı sporcularından Muhammed Hamza Kızılarslan, Hazar Koç ve Hamza Yılğın, 15-17 yaş arası gençler kategorisinde şampiyon olup milli sporculuk unvanına sahip oldular.

Van Tekvando İl Temsilcisi Murat Yazlık, Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Antalya Belek’te yapılan turnuvanın bin 800 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi. Yazlık, “Yapılan şampiyonaya dünyanın 70 ülkesinden yoğun bir ilgi ve katılım vardı. Bizlerde bu önemli organizasyona Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına üç sporcumuz ile katıldık. Günde çift antrenman yaparak çok iyi hazırlandık ve çok çalıştık. Bunun karşılığında da sporcularımızdan Muhammed Hamza Kızılarslan, Hazar Koç ve Hamza Yılğın, 15-17 yaş arası gençler kategorisinde şampiyon olup milli sporculuk unvanına sahip oldular. İlimiz tekvando branşında başarı çıtasını her gün biraz daha arttırmaktadır. Tekvando branşında ilimizin Türkiye geneli çok iyi bir yerde olduğuna inanıyoruz. 2016 Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek iki sporcumuzdan biri yine Vanlı olan Nur Tatar kızımızdır. İnanıyoruz ki ilimizden ülkemiz adına en güzel başarılara imza atacak yeni Nur Tatar’lar yetiştireceğiz. Turkish Open 2016 Turnuvasına katılmamızda başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor; sporcularımızı bu başarılarından dolayı kutluyor ve daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber