Proje kapsamında 14-16 Mart 2014 tarihlerinde oynanan basketbol, hentbol ve badminton yarı final müsabakalarında Vanlı sporcular iyi mücadele ederek finale yükseldiler. Malatya’da düzenlenen Analig Basketbol müsabakalarında Van basketbol kız takımı rakiplerini eleyerek grup birincisi oldu. Elazığ, Tunceli, Iğdır ve Batman ekipleri ile karşılaşan Vanlı kızlar, final karşılaşmasında Elazığ’ı 54-41 yenerek adını finale yazdırarak, Nisan 2014’de Konya’da yapılacak olan Analig basketbol final müsabakalarına katılmaya da hak kazandı.


Muş’ta düzenlenen Analig hentbol müsabakalarında Van hentbol takımı rakipleri Iğdır ve Adıyaman’ı yenerek gruptan çıkmayı başaran taraf oldu. Final müsabakasında Adıyaman ile karşılaşan Vanlı sporcular, 26-23 maçı alarak adını finale yazdıran taraf oldu. Van hentbol takımı da Nisan 2014’de Isparta’da yapılacak olan Analig Türkiye hentbol final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.
Van adına Şırnak’ta düzenlenen Analig badminton erkekler müsabakalarında Vanlı sporcular Türkiye şampiyonasında son 12 takım arasında yer almaya hak kazandı. Van badminton erkek takımı rakiplerini eleyerek grup birincisi oldular. Şırnak, Malatya, Elazığ, Hakkari, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Muş, Kilis ve Ağrı ekipleri ile karşılaşan Vanlı sporcular, büyük bir başarıya imza atarak, Nisan 2014’de Manisa’da yapılacak olan ve 12 takımın katılacağı Analig badminton final müsabakalarına katılmaya da hak kazandı.


Anadolu Yıldızlar Ligi sonuçları sonrası değerlendirmede bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Aslan Sinir, sporcuların aldıkları sonuçlardan oldukça memnun olduklarını söyledi. Sinir, “Analig bizler için büyük önem taşımaktadır. Sporcularımız bu müsabakalarda göstermiş oldukları performanslar sonrası birçoğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi kampına alınmaktadırlar. Şu ana kadar voleybol, badminton, basketbol, hentbol, atletizm, yüzme ve judo gibi branşlarda birçok sporcumuz ilgili federasyonlar tarafından listeye alınmış durumdalar. Türkiye geneli yapılan müsabakalarda sporcularımız büyük başarı göstererek, isimlerini finale yazdırdılar. Bu müsabakalar sonrası Türkiye şampiyonasında son 12 takım arasına girme başarısı gösterdiler. Sporcularımızın başarılarında elbette ki son dönemlerde kazandırılan spor tesisleri ve sporcu sayılarının büyük bir faydası var. Daha önce spor ile tanışmamış Van’ın merkezle bağlantısı uzak yerlerde spor yapmak bile imkansızken, şu anda o bölgelerden iyi sporcular yetişiyor ve milli takıma kazandırılıyor. Bundan sonra tüm branşlarda sporcularımız varlıklarını iyi çalışıp, müsabakalarda Van adına daha iyi başarılar alacaktır. Ayrıca sporcularımızı farklı alanlarda seminerler de düzenleyerek, onlara inanmayı, cesareti ve kötü alışkanlıklarından uzak durmaları konusunda da bilgilendiriyoruz. Bunları yapan bir sporcunun da başarıya ulaşması hiçte zor olmuyor. Ben buradan Analig müsabakalarında başarı gösteren, gösteremeyen il dışında Van’ı en iyi şekilde temsil eden sporcu ve antrenör arkadaşlarımı kutluyor, nisan ayında yapılacak olan Türkiye finallerinde de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber