Brezilya’da yapılacak olan yaz olimpiyatları aday kadrosunu oluşturmak üzere Türkiye Halter Federasyonu 2016 tarafından Hatay’da aday kadro kampı düzenliyor. Federasyon tarafından açılan kampa Vanlı halterciler Sadrettin Gedik ve Mahsum Bartur da çağırıldı. Avrupa şampiyonasında aldığı derece ile milli takım aday kadrosuna çağırılan halterci Sadrettin Gedik, bu teklifle oldukça mutlu olduğunu söyledi. Bundan sonra daha iyi başarılar elde edeceğine inandığını belirten Gedik, “Son zamanlarda çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Hocam Cihan Ertunç’ta benimle fazlasıyla ilgileniyor. Şu anda tek hedefim milli takım kampında başarı gösterip kadroya girmek ve Brezilya’da yapılacak olan olimpiyat oyunlarında ülkeme başarı haberi getirmek istiyorum” dedi.


Uluslar arası birçok başarı kazanmış halterci Mahsum Bartur ise, “İyi hazırlandıklarını, böyle bir teklifin gelmesi tabi ki bizleri gururlandırdı. Önemli olan aday kadroya girmek ve 2016’da ülkemizi temsil etmektir. Tek isteğimiz bizlere dua etsinler” diye konuştu.


Sadrettin Gedik ve Mahsum Bartur’un antrenörü Cihan Ertunç da , “Her iki sporcumuzda ilimize çok iyi başarılar kazandırmış sporculardır. İyi bir neticeyle döneceklerine inanıyorum. Bu aşamayı da en iyi şekilde geçip, olimpiyatlarda adlarından söz ettireceklerine inanıyorum. Yolları açık olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber