2013-2014 yılı okul sporları kapsamında yapılan judo müsabakalarında iyi bir performans sergileyen Ejder Toktay, grup, çeyrek final ve yarı final müsabakalarında gösterdiği başarılı performansıyla adından söz ettirmişti. 11-13 Nisan 2014 tarihinde Gaziantep’te düzenlenen 38 ilin katıldı ve 270 sporcunun mücadele ettiği Okullararası Türkiye Judo Şampiyonasına katılan Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Ejder Toktay, turnuvada da iyi bir performans ortaya koyarak 38 kiloda Türkiye ikincisi oldu.


Katıldığı Türkiye Şampiyonasında ki başarısını değerlendiren Türkiye ikincisi Ejder Toktay, müsabakalara iyi hazırlandığını,neticesinde de iyi bir sonuç elde ettiğini söyledi. Aldığı başarıyı Van halkına armağan eden Toktay, “38 kiloda yarıştığım okullar arası Türkiye şampiyonasında çok daha iyi sporcular vardı. Ama taktiksel oynayarak müsabakaların seyrini elimde tuttum. Final maçında iyi mücadele ettim. Ancak rakibim de çok iyiydi. Final maçında rakibime yenilerek Türkiye ikincisi oldum. Bu başarıları almamda büyük emeği olan antrenörüm Rakip Aslan’a ve beni her konuda destekleyen okul müdürüm ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.


Türkiye ikincisi olan öğrencisinin başarısını değerlendiren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo antrenörü Rakip Aslan ise, “Öncelikle sporcumu aldığı başarıdan dolayı kutluyorum. İşi hiçte kolay değildi .Çok sayıda ilden başarılı sporcuların bulunduğu bir turnuva oldu. Buna rağmen sporcumuz elinden gelen gayreti göstererek, Van adına iyi başarı kazandırdı. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber