Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen ve İngiltere Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix 3. Seri Müsabakalarının ilk gününde bayanlar 67 kiloda tatamiye çıkan Van'ın milli gururu Nur Tatar, finalde Fransız Haby Niare'ye 3-1 mağlup olan gümüş madalyanın sahibi oldu.

Milli tekvandocular Servet Tazegül ve Vanlı Nur Tatar, Grand Prix 3. Seri Müsabakaları'nda aldıkları sonuçlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na doğrudan katılım yolunda önemli bir eşiği daha geride bıraktılar.

Rakibine altın puanla 23-22 yenilen Servet Tazegül, bronz madalyanın sahibi oldu. Finalde Fransız Haby Niare'ye 3-1 mağlup olan milli tekvandocumuz  gümüş madalya alarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

Nur Tatar İlk turlarda İran'dan Shokrenh Izadi'yi 8-0 yendi ve ikinci turda İspanya'dan Lua Pineiro Devasa'yı da aynı skorla mağlup etti. Çeyrek finalde bir başka İspanyol Marta Calvo Gomez ile karşılaşan Nur Tatar, rakibini 12-0 teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Güney Kore'den Hyeri Oh ile karşılaşan Nur Tatar, rakibini 6-5 yenerek finale yükseldi. Finalde Fransız Haby Niare'ye 3-1 mağlup olan milli tekvandocu gümüş madalyanın sahibi oldu. Nur Tatar, buradan elde ettiği puanlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma yolunda önemli bir adımı geride bıraktı.

Bakan Çağatay Kılıç'tan Tebrik
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekvando Grand Prix 3. Seri Müsabakaları'nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar ve bronz madalya kazanan Servet Tazegül için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Tekvando branşında isimlerini sık sık uluslararası müsabakalardaki başarılarıyla duyuran genç kardeşlerim Nur Tatar ve Servet Tazegül'ü elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına giden yolda emin adımlarla ilerliyorlar. Ümit ediyorum ki hem kendi kariyerlerini hem de ülkemizin adını zirveye taşıyarak daha birçok müsabakada zafere ulaşırlar."

Editör: Wan Haber