Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından 26-27 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan Okullararası Judo Yıldızlar Grup Müsabakalarına Adana, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve ilimizin de 3 sporcu ile katıldığı müsabakalar,  Malatya Tecde Spor Salonunda yapıldı. 

18 ilden 130 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen, Okullararası Judo Yıldızlar Grup Müsabakalarına 3 sporcu ile katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Takımı Sporcularından 38 kg Musa Hindi Altın Madalya kazanarak Kırşehir’de yapılacak olan Okullararası Judo Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecektir. Türkiye Judo Federasyonu tarafından Kırşehir’de yapılacak olan Okullararası Judo Türkiye Şampiyonasına katılmak için rakipleriyle kıran kırana mücadele sergileyen sporcular yapılan ödül töreni ile madalyalarını Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ve diğer protokol üyeleri tarafından aldılar.  

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Rakip Arslan; “Türkiye Judo Federasyonumuz tarafından Malatya’da yapılan ve 2 gün süren Okullararası Judo Yıldızlar Grup Müsabakalarına bizlerde ilimiz adına 3 sporcu ile katıldık. Sporcularımızdan 38 kg Musa Hindi bütün rakiplerini yenip altın madalyanın sahibi olarak, Kırşehir’de yapılacak olan Okullararası Judo Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecektir.

Yapılan müsabakalarda rakipleriyle centilmence mücadeleler sergileyen bütün sporcularımızı ve kazanmış olduğu başarısından dolayı sporcumuz Musa Hindi’yi de bir kez daha yürekten kutluyorum. Okullararası Judo Yıldızlar Grup Müsabakalarında başarılar sergileyerek, Türkiye Şampiyonasına katılacak bütün sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor; İlimiz adına bizlere vermiş olduğu destek ve ilgilerinden dolayı başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: Wan Haber