Sporcuları makamında ağırlayan Rektör Battal, hentbolcu kızlara Play-Off ve Süper Lig yolunda başarılar diledi. Takım hakkında bilgiler veren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, takımın sorunlarını dile getirdi. Özellikle Paly-Off ve Süper Lig yolunda daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Sinir, “Vanlı işadamları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlardan takıma destek vermelerini ve takımı sahiplenmelerini istiyoruz. Umuyorum ki onların vereceği destekle hak ettiğimiz yere geleceğiz” ifadelerini kullandı.

YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal ise hentbol takımının başarısı için üniversite olarak ellerinden gelen tüm yardımları yapacaklarını belirtti. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün yaptığı transferler hakkında da konuşan Battal, “Yapılan transferler işin ciddiyetini gösteriyor. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Dilerim takımımız hem Play-Off’ ta hem de Süper Lig’de başarılı olur” şeklinde konuştu.

Samsun’dan transfer olan Takım kaptanı Merve Bozlar’da, Van’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Takım olarak hepimiz, elimizi taşın altına koyduk. Özellikle işadamları olmak üzere tüm Vanlılarında elini taşın altına koymalarını istiyoruz. Dileğimiz Süper Lig kupasını Van’a getirmektir” dedi.

Editör: Wan Haber