Antalya’da yapılacak olan Türkiye finallerine Van’ı temsilen gidecek olan öğrenciler, ayakkabı ve eşofman takımlarının olmayışından 4 yıllık kullandıkları formalarla gidecekler. Antrenmanlarına hız kesmeden devam eden minik futbolcular, yetkili ve yardımsever iş adamlarından destek beklediklerini ifade ettiler.


Fevzi Geyik Ortaokul Müdürü Baş Yardımcısı İsmail Arslan, yaklaşık 8 yıldan beri okulları Van il birinciliği alarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandıklarını söyledi. Finallerden hiçbir zaman boş dönmediklerini ifade eden Arslan, “Mutlaka Türkiye üçüncülüğümüz, beşinciliğimiz, altıncılığımız da var. Bu finaller de karşılaştıkları takımlar, en az 90- 96 takımdır. Bunların arasında yine de biz bir başarı elde ediyoruz” dedi.


Okulun Beden Eğitim Öğretmeni ve futbol takım sorumlusu Mahmut Kipici ise, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ve 36 takımın katıldığı okullar arası futbol turnuvasında birinci olduklarını belirtti. Kipici, “Şimdi Türkiye finalleri için pazar günü Antalya’ya gideceğiz. Çocuklarımızın özveriyle çalışması, okul idaremizin bize katkıları, okuldaki öğretmen arkadaşların öğrencilerin dersleriyle ilgilenmeleri ve yardımcı olmalarından dolayı biz bu başarıları 8 yıldır tekrar ediyoruz. Bir takımı düşünün 8 yıldır Van birinciliği elde ediyor. Bu Türkiye’de ve Dünya’da eşi benzeri yok gözüyle bakıyoruz. Bu başarımız Van valisinin, belediye başkanının, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün, okul idaremizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin destekleriyle elde ediyoruz. Finallerde Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük takımların alt yapılarına yenilip eleniyoruz. Bu güne kadar okulumuz futbol takımından yetişmiş 3 tane Belediye Vanspor A takımında oyuncumuz var. A2-A1 altyapıdaki bütün takımlarda muhakkak okulumuzdan 5 - 6 tane yani her kategoride oyuncularımız bulunmaktadır. Okulumuzun futbol takımından mezun olan beden öğretmeni öğrencilerimiz de var. Bizim gayemiz bu kenar mahallede oturan durumu iyi olmayan öğrencileri kötü alışkanlıklardan alıp futbolcu veya beden öğretmeni oluyorlar. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu halı sahayı 8 yıldan beri bize tahsis eden ve bütün antrenmanlarımızı burada yapmamıza olanak sağlayan Arena Halı Saha sahibi Veysel beye teşekkür ediyorum” dedi.
Fevzi Geyik Ortaokul Aile Birliği Başkanı Bilal Eliş ise, “Bizim en büyük eksiğimiz malzemedir. Hiçbir yerden yardım alamıyoruz. Şuan Türkiye finaline gidiyoruz ancak bir eşofman takımı bir ayakkabı dahi yok. Bu malzemeleri de kendi okul aile birliği ve okulumuz imkânlarıyla bunları alabildik. Ancak finale gidecek bir takıma bu malzeme yoksunluğu yakışmıyor. Sporcuların üzerindeki eşofmanlar ise 4 yıllıktır. Ancak elimizden de fazla bir şey gelmiyor. Tüm yetkililerden ve zengin iş adamlarımızdan bu çocuklara, kötü alışkanlıklarından alıkoymak adına sahip çıkmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz“ şeklinde belirtti.

Editör: Wan Haber