İskele Yatılı Bölge Okulu’nun spor salonunda rakiplerini ağırlayan Van ekibi, misafir takıma karşı üstün bir oyun sergileyerek maçı 54-38 kazandı. Maçın ardından bir değerlendirmede bulunan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, Mardin ekibini ağırladıklarını hatırlatarak, “Çok güzel bir maç oldu. Bu spor sayesinde yeni insanlarla tanışıp kaynaşma ortamı oluyor. Bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu spora insanlar daha çok destek verirler ve bu sporu daha iyi şartlarla yaparız. Deplasman maçlarımıza gitmemiz konusunda maddi destek veren Sayın Van Valimiz Aydın Nezih Doğan’a teşekkür ederim. Mardin maçıyla play-off’a bir adım daha yaklaştık. Önümüzdeki hafta Diyarbakır deplasmanına gideceğiz. Umarım buradan da galibiyetle döneriz” dedi.

Bostaniçi beldesindeki kapalı spor salonuna gidiş gelişlerde yaşadıkları sıkıntıları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ile paylaştıklarını da dile getiren Hanefi Baykara, “Hafta içi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan Sinir ile görüştük. Sağ olsunlar her konuda duyarlı oldukları gibi bizim sporcularımıza da ayrı bir ilgi duyuyor ve zaman ayırıyor. Yaşadığımız sıkıntıları anlattıktan sonra hemen bizlere İskele Yatılı Bölge Okulu’nun spor salonunu tahsis ettiler. Maçlarımızı bundan sonra bu salonda yapacağız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan Sinir Bey ve ekibine de çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Maçı değerlendiren Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü antrenörü Okan Ebiri ise, “Bugün güzel ve zevkli bir maç oldu. Maçın ilk yarısını 21-22 geride kapattık. Fakat ikinci yarıya daha disiplinli ve takım ruhuyla çıktık. Böylece maçı kazandık. Her iki takımı da kutluyorum. Haftaya deplasman maçını kazanıp son haftada da evimizde oynayıp ligi galibiyetle kapatmak istiyoruz. Devre arası iyi değerlendirip ikinci yarıya daha iyi başlamak istiyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Editör: Wan Haber