Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, evinde konuk ettiği Yüksekova ekibiyle zorlu geçen karşılaşmanın normal süresinde beraberliği bozamadı. Uzatmalarda üst üste atağa geçen Van ekibi, zorlu rakibini 55-51’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, takim olarak çok büyük sıkıntılara rağmen idmanlara ve maçlara gidip geldiklerini söyledi. Baykara, “Van Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan’ın destekleriyle deplasmanlara gidiyoruz. Bu takıma herkesin sahip çıkması lazım. Bu takım bu ili temsil ediyor. Bizler her gün bu takımı nasıl daha iyi bir yere getiririz diye uğraşıyoruz, ama bireysel olarak ne kadar bunu yapabiliriz? Artik birilerinin çıkıp bu takıma el uzatması lazım. Umarım bir gün bu desteği buluruz” dedi.

Spor salonuna gidip gelirken de büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Hanefi Baykara, “Buradaki gençler; polisleri, rakip takimi ve sağlık görevlilerini ve hata bizim takım aracını taslıyorlar. Yolarımıza barikatlar kurup bizleri zor durumda bırakıyorlar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Aslan Sinir her konuda olduğu gibi engelliler konusunda da çok duyarlı, bu durumu hafta içinde kendisiyle görüşüp bize başka bir spor salonunu tahsis etmesini isteyeceğiz. Çünkü burada artik kimsenin can güvenliği yok, her şeye rağmen takım antrenörüm başta olmak üzere bütün sporcularımı canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Takım antrenörü Okan Ebiri ise, takım olarak bugün çok kötü olduklarını belirterek, “İstediğimiz oyunu sahaya bir türlü yansıtamadık, fakat zorda olsa bu maçı kazanmasını bildik. Bu sezona hiç iyi başlayamamıştık. Saha sorunlarından dolayı ve son günlerde hava şartları da idman yapmamıza engel oldu. Her şeye rağmen zevkli bir maç oldu. Sporcularımı kutluyorum. Bu takımı daha iyi yerlere getirmek için tüm çabamızı harcıyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olup maçları bu kadar riske atmamak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber