Van’da Beşiktaşlı taraftarların oluşturduğu ve düzenledikleri organizasyon ve etkinlikler ile isimlerindn sıkça söz ettiren Van Beşiktaşlılar Derneği ilk kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimi belirledi. DAKA Toplantı salonunda gerçekleşen olağan kongreye dernek üyeleri katıldı.

Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Başkan Gani Aslan’ın oluşturduğu yönetim tekrar seçildi.

Açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Gani Aslan, ‘’Bizler uzun süredir Dernekleşmek adına ciddi çalışmalarda bulunduk. Sonucunda da derneğimizi kurduk ve birçok etkinlikte yer aldık. En ciddi organizasyonumuz ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu üyelerini Van’a getirdik. Bundan sonra Van Beşiktaşlılar Derneği olarak daha çok çalışmamız gerektiğini bilinmesini isterim. Bizler, yola çıkarken bir avuç inanmış yürektik. Yüreğimizde tek bir aşkı barındırdık. Ruhumuzu özgürleştiren, bizi biz yapan ve aynı zaman da bizi bizden alan, hayatımızın merkezine koyduğumuz ve aklımızı başımızdan alan büyük bir aşk yani Beşiktaş. Arkadaşlarımız ile birlikte ilk başta Çarşı Van Grubunu kurduk. Daha sonra Karliçe Van ve Liseli Beşiktaşlılar grubunu oluşturduk. Baktık ki yaktığınız ateşin arkasında gücümüze güç katan, onlarca, yüzlerce kartal pençesi bizi takip ediyor. Demek ki güçlüymüşüz, demek ki yanlız değiliz, demek ki hayatını Beşiktaş’a adayan birtek biz değilmişiz. Bu oluşumla birlikte yürüdük ve yürüdükçe büyük bir aile olduk. Bu büyük aileyi bir dernek çatısı altında topladık ve şuan ilk olağan genel kurulumuzu gerçeşleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim ve daha çok yapacak işlerimizin olduğunu olduğunu söylemek isterim. Şimdiden yeni seçilecek yönetim kurulumuz hayırlı olsun’’ dedi.

Van Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Şule Gökırmak ise, ‘’Bizler Beşiktaşlı taraftartarlar olarak ciddi çabalar harcarayarak, büyük emekler vererek bu derneği kurmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Beşiktaş Kubünün Van Beşiktaşlılar Derneği’nden beklentileri çok büyük. Bizde bu beklentilere karşılık verebilmek adına çalışmalarımızı daha da imtinalı bir şekilde yürütmemiz gerektiğini bilmenizi isterim. Ben, Van Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak sizleri İstanbul’da temsil etmekteyim. Aynı zamanda Beşiktaş Kulübünde kongre üyesiyim. İlk Olağankongremizden sonra da çalışmalarımız devam edecek ve çok iyi projeler hayata geçireceğiz. En büyük hayalim ise Van’dan en az 5 çocuğu Beşiktaş Kulübüne göndermektir. Neden Metin, Ali, Feyyaz’lar Van’dan çıkmasın. Eğer bunu başarabilirsek en büyük hayalimizi gerçekleştireceğiz. Bunun içinde elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Şimdiden yeni yönetim kurulumuz hayırlı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalrın ardından tek liste halinde gidilen seçimdeVan Beşiktaşlılar Derneği yeni yönetim kurulu oy çokluğu ile kabul edildi.

Van Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliklerine, Gani Aslan, Diyadin Behçet, Servet Aktaş, Hakan Kıymak, Hüseyin Sari, Rıdvan Kanat, Hatice Şule Gökırmak, Büşra Gül, Ogün Haydar Perihan seçildi.

Denetleme Kuruluna ise, İsmet Yeşilöz, Ümit Demir, Yunus Emre Acar seçildi. (BisesVan)

Editör: Wan Haber