Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Bolu Gerede’de yapılan ve 10 farklı kategoride gerçekleştirilen organizasyona 13 ilden toplam 111 sporcu yarıştı. Yarışmaya katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı sporcularından Ömer Ayçiçek, klasik ve serbest sitil kategorilerinde almış olduğu derecelerle Türkiye şampiyonu oldu.


Türkiye şampiyonu Ömer Ayçiçek ve Milli Kayak Antrenörü Halis Korkmaz, müsabaka dönüşü şampiyonluklarını Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile paylaştılar. Milli Kayak Antrenörü Halis Korkmaz, kent adına yurtiçinde ve yurtdışında birçok müsabakalarda sayısız başarılara imza attıklarını belirterek, “Bu başarılardan birisi de Bolu’da yapılan Türkiye Kayaklı Koşu Şampiyonası’dır. Katıldığımız yarışmaların birçoğunda Türkiye şampiyonluğu, ikinciliği ve üçüncülüğü elde etmenin karşılığı olarak sporcumuz Ömer Ayçiçek olimpiyat kadrosuna davet edildi. Bu güzel başarılarından dolayı sporcumuzu tebrik ediyor, bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı il müdürümüz Nevzat İnanç Beye teşekkür ediyoruz” dedi.


Makamında Ömer Ayçiçek ve antrenörü Halis Korkmaz’ı ağırlayan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Öncelikle bu güzel başarılarından dolayı antrenörümüzü ve sporcumuzu tebrik ediyoruz. İlimiz sporcuları her branşta farklı derecelerle bizleri mutlu eden başarılara imza atıyorlar. Milli kayakçımız Ömer Ayçiçek’te bu başarılara imza atan sporcularımızdan birisidir. İnşallah sporcumuz bu güzel başarısını ülkemiz adına katılacağı olimpiyatlarda da sergileyecektir” diye konuştu.

Editör: Wan Haber