1 Mart 2014 tarihinde Erzincan’da düzenlenen Türkiye Kros Ligi bölge müsabakalarına katılan ve küçük erkekler kategorisinde takım halinde bölge üçüncüsü olan Van Berrak Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları 1500 metre küçük erkeklerde Ömer Amaçtan, Sinan Sarıca, Nebi Yabaş ve Abdulselam Yabaş Samsun’da yapılacak olan Türkiye Kros Ligi Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmıştı.
Samsun’da yapılacak yarışlara iyi hazırlandıklarını söyleyen Vanlı atlet Sinan Sarıca, çalışmalarına ara vermeden bu şampiyonaya hazırlandıklarını, bu şampiyonadan iyi bir derece ile çıkmak istediklerini söyledi.


Samsun’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasının oldukça zor geçeceğini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Halil Önay ise, ellerinden geleni yapıp iyi bir derece elde etmek istediklerini söyledi. Türkiye’deki büyük spor kulübünün de katılacağı şampiyonanın kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Önay, “Türkiye şampiyonasında Van’ı 2001 doğumlu küçük erkekler kategorisinde dört sporcumuz temsil edecek. İyi bir yarış olacağından eminim. Büyük takımların da yer alacağı şampiyonada iyi bir derece elde edip, bu başarıyı Van’a kazandırmak istiyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz. Ellerinden geleni yapıp, iyi bir derece alacaklarına da inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber