Uzun yıllardır Van gündeminden düşmeyen fakat bir türlü gerçekleşmeyen spor yatırımları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Birçok kente yapılan spor yatırımları projeleri hayata geçerken bu yatırımlarının Van’a yapılmaması dikkat çekti.

 

En son seçim döneminde Van’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu stad müjdesi vermişti. Ama bu müjde halen gerçekleşmedi. Van’a verilen stad müjdeleri boşa çıkarken, spor yatırımları konusunda da Van oldukça muzdarip. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Spor Turizmi Stratejisi” çalıştayında da Van ile ilgili herhangi bir yatırım müjdesinin çıkmaması dikkatler kaçmadı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Batman Valisi Hulusi Şahin ve Hakkari Valisi İdris Akbıyık ile iki ilin ilçe Belediye Başkanları ile bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binada yapılan görüşmede, Batman ve Hakkari’ye gençlik ve spor alanında yapılacak yatırımlar ele alındı. Yapılan görüşme sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Batman ve Hakkari’ye 56 milyon liralık yatırım yapacağı kararlaştırıldı. Yapılacak yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tüm imkanları gençler için seferber ettiklerini dile getirerek, “Her yatırım, her planlama gençlerimiz için. Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz, umudumuz” diye konuştu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Batman ve Hakkari’ye toplam yatırım maliyeti 56 milyon lirayı bulacak olan gençlik merkezleri, yüzme havuzları, spor salonları, futbol ve basketbol sahaları inşa edilmesi kararlaştırıldı.

 

 BATMAN VE HAKKARİ’YE 64 TESİS

 

Buna göre; Batman il merkezi ve 4 ilçesine; 2 adet açık yarı olimpik yüzme havuzu, 5 adet sentetik çim yüzeyli halı saha, 9 adet çok amaçlı mini basketbol sahası, 3 adet prefabrik spor salonu, 3 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak. Hakkari il merkezi ve 7 ilçesine ise 4 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 3 adet gençlik merkezi, 9 adet sentetik çim yüzeyli halı saha, 6 adet kapalı sentetik çim yüzeyli halı sahası, 2 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 3 adet spor salonu, 15 adet çok amaçlı mini basketbol sahası inşa edilecek. Var olan tesislerin bakım onarım çalışmalarıyla beraber Hakkari ve Batman’da toplamda 64 tesis hayata geçirilmiş olacak. Yeni Doğu Gazetesi – İlhan Siyahtaş

Editör: Wan Haber